ירקות צלויים בגריל
ירקות צלויים בגריל, מנה ראשונה נפלאה, מתאימה גם לצמחוניים וטבעוניים.
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2-3:
- 2 גמבות אדומות פרוסות (עובי 1.5 ס"מ)
- 1 בטטה בינונית פרוסה (עובי 1.5 ס"מ )
- 1 חציל פרוס באלכסון (עובי 1.5 ס"מ)
- 1 קישוא פרוס באלכסון (עובי 1.5 ס"מ)
- 3 בצל סגול חתוך (8 חלקים)
- מלח שולחן
- פלפל שחור גרוס
- 3-4 גבעולי טימין
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס סילאן
- 4 שיני שום כתושות
לרוטב:
- יין לבן - 1/3 כוס
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 שן שום
- בזיליקום - צרור
- 1.5 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 4 לימונים - לסחוט מיץ
- כף שמן זית
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים טוב את הירקות בתוך קערה עם מלח, פלפל, טימין, שום, סילאן ושמן זית.
-
02.
מניחים את הירקות על גריל חם/מיצלה וצורבים את כל הירקות משני הצדדים (במשך 5-7 דקות כל צד) עד לריכוך.
טיימר מופעל
-
03.
כשהירקות מוכנים, מניחים אותם בצד במשך כ-15 דקות, לצינון.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הרוטב - מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לתוך מעבד מזון וטוחנים עד להתאחדות של כל החומרים.
-
05.
ֿמגישים את הירקות הצלויים לצד הרוטב, לטבילה.
הכנת? כאן מדרגים