מתכון תפוח אדמה מוקרם ברוטב שמנת מתוקה | השף הלבן

תפוח אדמה מוקרם

תפוחי אדמה אפויים ברוטב שמנת מתוקה, גבינה צהובה ופטריות, מנה משביעה וקלה להכנה

מאת: קרן טל
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תפוח אדמה מוקרם

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 קופסאות פטריות
  • חצי כוס קמח
  • 4 שיני שום
  • גבינה צהובה
  • גבינה בולגרית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.

  • 02.

    להכנת הרוטב:מטגנים 2 שיני שום, שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת להוסיף את שאר שיני השום.

  • 03.

    לתבל במלח ופלפל שחור לפי הצורך.

  • 04.

    לאחר שתי דקות להכניס את הפטריות ולהנמיך קצת את האש. אם יש צורך להוסיף מעט מים חמים.

  • 05.

    מערבביםחצי כוס קמח עם מים חמים ומוסיפים לסיר, ממתינים לרתיחה.

  • 06.

    מרפדים תבנית עם גבינה, מוסיפים תפוחי אדמה, שופכים את הרוטב.

  • 07.

    אופים בתנור למשך חצי שעה.

  • 08.

    מקשטים עם זעתר או פטרוזליה.

הכנת? כאן מדרגים
(51)