תפוח אדמה מוקרם
תפוחי אדמה אפויים ברוטב שמנת מתוקה, גבינה צהובה ופטריות, מנה משביעה וקלה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 תפוחי אדמה
- 2 מיכלי שמנת מתוקה של השף הלבן
- 2 קופסאות פטריות
- חצי כוס קמח
- 4 שיני שום
- גבינה צהובה
- גבינה בולגרית
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את תפוחי האדמה עד שיהיו רכים.
-
02.
להכנת הרוטב:מטגנים 2 שיני שום, שופכים את השמנת מתוקה, כשהשמנת רותחת להוסיף את שאר שיני השום.
-
03.
לתבל במלח ופלפל שחור לפי הצורך.
-
04.
לאחר שתי דקות להכניס את הפטריות ולהנמיך קצת את האש. אם יש צורך להוסיף מעט מים חמים.
-
05.
מערבביםחצי כוס קמח עם מים חמים ומוסיפים לסיר, ממתינים לרתיחה.
-
06.
מרפדים תבנית עם גבינה, מוסיפים תפוחי אדמה, שופכים את הרוטב.
-
07.
אופים בתנור למשך חצי שעה.
-
08.
מקשטים עם זעתר או פטרוזליה.
הכנת? כאן מדרגים