עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז
בואו נראה את הכישורים שלכם במטבח: מתכון לעוגת טריקולד עם תחתית בראוניז בשלושה צבעים ועם שלושה סוגי שוקולד מרשימה וחלומית!
המרכיבים ל12 מנות:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
- 4 כפות קמח (40 גרם)
- 3 כפות קקאו (30 גרם)
- רבע כפית מלח
- 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד חלב
- 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן
- שליש כוס שמנת מתוקה
- 80 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני):
-
02.
מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
-
03.
חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים – חלב ולבן. שימו לב – משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). 3/ מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם). מכינים את התחתית:
-
04.
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
-
05.
יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז). מסיימים את הכנת המוסים:
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה.
-
07.
מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא.
-
09.
מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות. מכינים את הציפוי:
טיימר מופעל
-
10.
מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
-
11.
מחזירים למקפיא ל-10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.
טיימר מופעל