מתכון עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז | השף הלבן

עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז

בואו נראה את הכישורים שלכם במטבח: מתכון לעוגת טריקולד עם תחתית בראוניז בשלושה צבעים ועם שלושה סוגי שוקולד מרשימה וחלומית!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת טריקולד עם תחתית בראוניז

המרכיבים ל 12 מנות:

לתחתית הבראוניז:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר (120 גרם)
  • 4 כפות קמח (40 גרם)
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • רבע כפית מלח
למוס שוקולד מריר:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
למוס שוקולד חלב:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב
למוס שוקולד לבן:
  • 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
  • שליש כוס שמנת מתוקה
  • 80 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני):

  • 02.

    מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

  • 03.

    חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים – חלב ולבן. שימו לב – משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). 3/ מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם). מכינים את התחתית:

  • 04.

    ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז). מסיימים את הכנת המוסים:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה.

  • 07.

    מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא.

  • 09.

    מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות. מכינים את הציפוי:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.

  • 11.

    מחזירים למקפיא ל-10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(216)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.