עוגת סולת
עוגת סולת פשוטה ומהירה, קלה להכנה ויפה. מתכון מסורתי שמתאים לאירוח קליל, לפיקניקים או לקינוח בארוחה משפחתית. מומלץ לנעוץ שקד שלם בכל חתיכה לפני האפייה!
המרכיבים ל10 מנות:
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח לבן
- 1 חבילה אבקת אפייה (2 כפיות)
- 2 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
-
02.
מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ובהיר, מוסיפים בהדרגה את שאר המצרכים אחד אחרי השני ומערבבים היטב.
-
03.
משמנים תבנית, שופכים את הבלילה פנימה, נועצים שקדים במרווחים שווים על פני העוגה ואופים שהעוגה מקבלת צבע זהוב.
-
04.
כשהעוגה מתקררת שופכים את הסירופ בעודו חם על העוגה ומכסים אותה.
-
05.
מפזרים מעליה קוקוס ומגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת.
-
06.
בתאבון!
הידעת?
עוגת סולת היא ללא ספק אחת העוגות הפשוטות, אבל האהובות מכולן. יש אף אלו הטוענים שהיא הכי טעימה בעולם. טעמה כל כך מפנק ומנחם, והמרקם שלו רך ונימוח עם טעם מדויק של אושר ושמחה. לרוב הישראלים היא מיד מעלה זיכרון נוסטלגי מהילדות. הבאנו לכם מתכון מפנק עוגת סולת פשוטה ומהירה, קלה להכנה ויפה. מתכון מסורתי שמתאים לאירוח קליל, לפיקניקים או לקינוח בארוחה משפחתית. מומלץ לנעוץ שקד שלם בכל חתיכה לפני האפייה! עוגה הזו זו אולי נראית מפוארת, אבל הטעם שלה הוא טוב, מיושן וטהור בדיוק כמו שזכרתם.