דג בקלה בתנור
מנת דג טעימה וקלה להכנה
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילה דג מרלוזה
- 2 כפות שמן
- 2 שיני שום קצוצת דק
- כוס מיץ לימון
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים את הדגים, מייבשים בנייר סופג ומניחים בתבנית.
-
02.
מכינים מרינדה משאר החומרים, יוצקים על הדגים ושומרים במקרר מספר שעות לספיגת הטעמים.
-
03.
אופים את הדגים בתנור כ- 10 דקות מכל צד. בזמן הבישול אוספים את הרוטב מתחתית התבנית באמצעות כף, ויוצקים על גבי הדגים על מנת שלא יתייבשו.הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם פלחי לימון על גבי מצע של עלים ירוקים.
טיימר מופעל
הידעת?
על אף שדגים הם מבין מחומרי הגלם שאנשים הכי מפחדים להתעסק איתם בבית, הם גם נחשבים לחומר גלם פופולרי שמסוגל ליצור מנות נהדרות. חשוב לציין כי הכנה של דגים בבית לא חייבת להיות מסובכת – לא חייבים להיות שף כדי להכין מנת דג עסיסית וטעימה. הדרך הטובה והקלה ביותר להכין אותם במינימום התעסקות בבית היא פשוט להכניס אותם לתנור. בשביל לעזור לכם ליצור מנת דג שתרצו להכין עוד ועוד, הבאנו לכם מתכון לדג בקלה בתנור שיכול לשמש כמנה עיקרית נהדרת, שמושלמת לארוחת שישי, ארוחת חג ואפילו ארוחת ערב של אמצע שבוע אם רוצים משהו קצת שובר שגרה.