מתכון טורטיות במילוי בשר ושעועית | השף הלבן

טורטיות במילוי בשר ושעועית

טורטיות מקסיקאיות – אפשר להכין גם בבית

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טורטיות במילוי בשר ושעועית

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 טורטיות מוכנות
  • שמן זית
  • 2 אבוקדו בינוניים בשלים
  • 1/2 בצל אדום
  • 1 לימון
  • טבסקו
  • 1/2 פלפל אדום בינוני
  • 1 מלפפון חמוץ המלח חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל שאטה גרוס
  • 1 בצל לבן בינוני חתוך לפרוסות דקות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 2 עגבניות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות
  • כמון
  • אורגנו טרי
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3/4 כוס שעועית שחורה מבושלת
  • 400 גרם בשר בקר טרי טחון
  • רסק עגבניות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.

  • 02.

    במחבת גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את השום ומטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות, כפית רסק עגבניות והשעועית.

  • 04.

    מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מתבלים בכפית כמון, 1/3 כפית פלפל שאטה מיובש גרוס, כפית אורגנו טרי, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, קורט מלח, פלפל שחור ו- 3 כפות מים.

  • 06.

    מבשלים תוך ערבוב 15 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מכינים גואקמולי: קולפים את האבוקדו, מרחיקים את הגרעין ומועכים גס עם מזלג. מוסיפים לאבוקדו חצי בצל סגול קצוץ דק, המלפפון החמוץ, מיץ מחצי לימון טרי, 4 טיפות טבסקו, קוצצים פנימה את חצי הפלפל האדום וקורט מלח ומערבבים.

  • 08.

    מניחים את גלילות הטורטיות על משטח העבודה ומניחים ממילוי הבשר לאורך השליש התחתון.

  • 09.

    מגלגלים תוך דחיסה קלה לגליל ומניחים בתבנית פיירקס.

  • 10.

    מברישים מעל הטורטיות שמן זית ומפזרים מעל מעט פפריקה מתוקה אדומה חריפה ואופים בתנור 5-7 דקות לקבלת צבע שחום.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 11.

    במרכז מנות הבוריטוס יוצקים מהגואקמולי ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(355)