מתכון עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן

עוגת שחיתות עם גבינה איכותית ושוקולד לבן

מאת: יעל דותן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן

המרכיבים ל12 מנות:

למרנג פקאן ושוקולד:
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 10 גרם אבקת סוכר
  • 10 גרם אבקת קקאו
  • 2 חלבונים
  • קורט מלח
  • 50 גרם סוכר
למוס מסקרפונה:
  • 2 גרם ג'לטין
  • 10 מ"ל מים
  • 2 חלמונים
  • 50 גרם סוכר
  • 30 מ"ל חלב
  • 125 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן , בטמפרטורת החדר
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
לקראנץ' שוקולד ופקאן:
  • 50 גרם שוקולד למריחה
  • 15 גרם שוקולד מריר
  • 15 גרם חמאה
  • 25 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
למוס שוקולד לבן:
  • 3 גרם ג'לטין
  • 15 מ"ל מים
  • 120 מ"ל חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 חלמון
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרנג פקאן ושוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

  • 02.

    במעבד מזון עם להב פלדה שמים פקאן, אבקת סוכר ואבקת קקאו וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.

  • 03.

    בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים ומלח במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים לתוך המרנג את האגוזים הטחונים ומקפלים בעדינות אך בנחישות עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    יוצקים את המרנג על גבי בסיס התבנית ומיישרים לשכבה אחידה.

  • 06.

    אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמרנג מתייצב ומזהיב. מצננים לחלוטין לפני הרכבת העוגה. במהלך הצינון המרנג יתכווץ קצת וזה בסדר.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    קראנץ' שוקולד ופקאן: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד למריחה, שוקולד מריר וחמאה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים היטב.

  • 08.

    יוצקים את התערובת על גבי תבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ויוצרים צורת עיגול דק בקוטר של כ-15 ס"מ.

  • 09.

    מצננים את הקראנץ' במקפיא במשך שעה לפחות, או עד שהוא קפוא לחלוטין.

  • 10.

    מוס מסקרפונה: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    בקערה עמידה בחום טורפים יחד חלמונים, סוכר וחלב.

  • 12.

    מבשלים את תערובת החלמונים על גבי בן מארי, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת קציפתית, אוורירית ומעט בהירה.

  • 13.

    ממיסים את הג'לטין במיקרוגל או על בן מארי ומוסיפים לתערובת. מסננים ומוסיפים פנימה את הגבינה. טורפים היטב עד שהתערובת אחידה.

  • 14.

    בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שהיא מגיעה למרקם של יוגורט יציב.

  • 15.

    מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.

  • 16.

    יוצקים את המוס על גבי תחתית המרנג האפויה.

  • 17.

    מוציאים את הקראנץ' מהמקפיא, מסירים מנייר האפייה ומניחים במרכז המוס, תוך הידוק קל כלפי מטה.

  • 18.

    מקפיאים את העוגה בצורה זו עד שמוס השוקולד הלבן מוכן.

  • 19.

    מוס שוקולד לבן: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 20.

    בסיר קטן מחממים חלב, וניל ומלח לסף רתיחה.

  • 21.

    בינתיים טורפים את החלמונים.

  • 22.

    השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-1/3 מכמות החלב הרותח על החלמונים, תוך כדי טריפה מהירה עד שהתערובת אחידה.

  • 23.

    מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים היטב.

  • 24.

    ממשיכים לבשל את הקרם וניל על גבי להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב במרית/ לקקן עד שהתערובת מגיעה ל-82-84 מעלות.

  • 25.

    מסירים מהאש.

  • 26.

    ממיסים את הג'לטין ומוסיפים פנימה בערבוב עד שהתערובת אחידה. מסננים.

  • 27.

    ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומוסיפים לתוך קרם הוניל בטריפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 28.

    מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר במשך כ-10-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 29.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם הוניל.

  • 30.

    יוצקים את המוס על גבי שכבת הקראנץ' ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.

  • 31.

    מקפיאים את העוגה השלמה במשך 5-6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.

  • 32.

    מחלצים את העוגה הקפואה באמצעות חימום הדפנות בברנר (אפשר גם לחמם אותן באמצעות מעבר עם מגבת חמימה).

הכנת? כאן מדרגים
(172)