עוגת מוס מסקרפונה ושוקולד לבן
עוגת שחיתות עם גבינה איכותית ושוקולד לבן
המרכיבים ל12 מנות:
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 10 גרם אבקת סוכר
- 10 גרם אבקת קקאו
- 2 חלבונים
- קורט מלח
- 50 גרם סוכר
- 2 גרם ג'לטין
- 10 מ"ל מים
- 2 חלמונים
- 50 גרם סוכר
- 30 מ"ל חלב
- 125 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן , בטמפרטורת החדר
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד למריחה
- 15 גרם שוקולד מריר
- 15 גרם חמאה
- 25 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
- 3 גרם ג'לטין
- 15 מ"ל מים
- 120 מ"ל חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 חלמון
- 200 גרם שוקולד לבן
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
-
01.
מרנג פקאן ושוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.
-
02.
במעבד מזון עם להב פלדה שמים פקאן, אבקת סוכר ואבקת קקאו וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.
-
03.
בקערת מיקסר מקציפים יחד חלבונים ומלח במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לתוך המרנג את האגוזים הטחונים ומקפלים בעדינות אך בנחישות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
05.
יוצקים את המרנג על גבי בסיס התבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
-
06.
אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמרנג מתייצב ומזהיב. מצננים לחלוטין לפני הרכבת העוגה. במהלך הצינון המרנג יתכווץ קצת וזה בסדר.
טיימר מופעל
-
07.
קראנץ' שוקולד ופקאן: בקערה קטנה ממיסים יחד שוקולד למריחה, שוקולד מריר וחמאה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים היטב.
-
08.
יוצקים את התערובת על גבי תבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ויוצרים צורת עיגול דק בקוטר של כ-15 ס"מ.
-
09.
מצננים את הקראנץ' במקפיא במשך שעה לפחות, או עד שהוא קפוא לחלוטין.
-
10.
מוס מסקרפונה: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
11.
בקערה עמידה בחום טורפים יחד חלמונים, סוכר וחלב.
-
12.
מבשלים את תערובת החלמונים על גבי בן מארי, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת קציפתית, אוורירית ומעט בהירה.
-
13.
ממיסים את הג'לטין במיקרוגל או על בן מארי ומוסיפים לתערובת. מסננים ומוסיפים פנימה את הגבינה. טורפים היטב עד שהתערובת אחידה.
-
14.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שהיא מגיעה למרקם של יוגורט יציב.
-
15.
מקפלים את השמנת לתוך תערובת הגבינה בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
-
16.
יוצקים את המוס על גבי תחתית המרנג האפויה.
-
17.
מוציאים את הקראנץ' מהמקפיא, מסירים מנייר האפייה ומניחים במרכז המוס, תוך הידוק קל כלפי מטה.
-
18.
מקפיאים את העוגה בצורה זו עד שמוס השוקולד הלבן מוכן.
-
19.
מוס שוקולד לבן: בקערית קטנה מערבבים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
20.
בסיר קטן מחממים חלב, וניל ומלח לסף רתיחה.
-
21.
בינתיים טורפים את החלמונים.
-
22.
השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-1/3 מכמות החלב הרותח על החלמונים, תוך כדי טריפה מהירה עד שהתערובת אחידה.
-
23.
מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים היטב.
-
24.
ממשיכים לבשל את הקרם וניל על גבי להבה בינונית-נמוכה, תוך כדי ערבוב במרית/ לקקן עד שהתערובת מגיעה ל-82-84 מעלות.
-
25.
מסירים מהאש.
-
26.
ממיסים את הג'לטין ומוסיפים פנימה בערבוב עד שהתערובת אחידה. מסננים.
-
27.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל ומוסיפים לתוך קרם הוניל בטריפה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
28.
מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר במשך כ-10-15 דקות.
טיימר מופעל
-
29.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אך רכה ומקפלים לתוך קרם הוניל.
-
30.
יוצקים את המוס על גבי שכבת הקראנץ' ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
-
31.
מקפיאים את העוגה השלמה במשך 5-6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
-
32.
מחלצים את העוגה הקפואה באמצעות חימום הדפנות בברנר (אפשר גם לחמם אותן באמצעות מעבר עם מגבת חמימה).