מתכון דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת | השף הלבן

דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת

מנת דג עשירה בטעמים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג בס על מצע פירה בטטות ברוטב פטרוזיליה ושמנת

המרכיבים ל6 מנות:

  • 800 גרם פילה דג בס טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 5 יחידות בטטה קלופות וחתוכות לקוביות
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מבשלים את הבטטות בליטר מים עם כפית מלח עד שמתרככות לגמרי. בעזרת ממחה ידני מרסקים את הבטטות עם שתי כפות שמנת לפירה. מתבלים במלח ופלפל.

  • 02.

    במעבד מזון או בלנדר ידני קוצצים עלי פטרוזיליה עם כף שמן זית ו2 כפות מים עד שהפטרוזיליה נקצצת לגמרי . מניחים בצד.

  • 03.

    מחממים שמן זית במחבת גדולה מתבלים במלח ופלפל. מטגנים את הדג כאשר העור נוגע במחבת ראשון. מטגנים כ-4 דקות מכל צד. מוציאים את הדגים. מוסיפים למחבת שמנת. מביאים לרתיחה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.מתבלים במלח ופלפל.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    להרכבת המנה. מניחים בבסיס הצלחת כף גדושה פירה בטטה. מניחים מעל את הדג ויוצקים מעל כ-4 כפות רוטב שמנת ופטרוזיליה

הכנת? כאן מדרגים
(103)