מתכון מוקפץ תאילנדי | השף הלבן

מוקפץ תאילנדי

מנת נתחי בשר מוקפצים עם לקט ירקות, מכוסים ברוטב סויה וצ'ילי מתוק ומעוטרים בבוטנים וכוסברה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוקפץ תאילנדי

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 מגש רצועות בשר להקפצה אדום אדום (400 גרם)
  • 100 גרם קמח (לקימוח)
  • 1 צרור בצל ירוק חתוך ל- 3 ס"מ (לבן וירוק בנפרד)
  • 1 ראש ברוקולי טרי
  • 1 פלפל אדום גדול פרוס לרצועות דקות
  • 1 פלפל צהוב גדול פרוס לרצועות דקות
  • 100 גרם בוטנים שבורים לגודל קטן (לא טחונים)
  • 1/2 חבילת כוסברה (עלים בלבד)
  • רוטב:
  • 1 כפית מלאה זנגביל טרי מגורד
  • 1 שן שום בינונית כתושה (1/2 כפית)
  • 1 כפית מלאה רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סויה
  • 1/3 כוס מיץ קלמנטינה/תפוז
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
לטיגון:
  • 1/3-1/2 כוס שמן לטיגון (לכיסוי בעומק 1 ס"מ)

הוראות הכנה:

  • 01.

     פורסים את גבעול הברוקולי לרצועות בגודל גפרור, לוקחים 1/3 מהפרח ומפרידים לפרחים קטנים.

  • 02.

    מקמחים 1/3 מרצועות הבשר ומנערים היטב במסננת.

  • 03.

    מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים עד שהשמן מעשן.

  • 04.

    מטגנים את הבשר כ-30 שניות, מסננים ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם מנת רצועות נוספת.

  • 05.

    מוסיפים לווק בצל ירוק, חלק לבן בלבד, ורצועות גבעול ברוקולי ומטגנים תוך כדי ערבוב/הקפצה כ-1 דקה.

  • 06.

    מוסיפים פרחי ברוקולי ומערבבים כ 1/2 דקה. מוסיפים פלפלים, בצל, חלק ירוק, מחצית מכמות הבוטנים ומחצית מכמות עלי הכוסברה, מערבבים קלות ומשיבים את הבשר לווק.

  • 07.

    מוזגים מעל את הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב כ 1/2 דקה נוספת.

  • 08.

    מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים ועלי הכוסברה הנותרים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(105)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.