עוגת פודינג ללא קמח
עוגת פודינג פריכה בציפוי שוקולד משובח, מתכון נהדר לחג הפסח

המרכיבים ל 10 מנות:
- 6 ביצים.
- 1 אינסטנט פודינג שוקולד.
- 1 אינסטנט פודינג וניל.
- 6 כפות סוכר.
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
- 200 מ"ל חלב.
- 2 כפות קוניאק דופוי (כשר לפסח).
- חבילת שוקולד חלב/מריר.
- 25 גרם חמאה רגילה.
- 2 כפות ליקר שוקולד.
- 1 כף חלב.
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים.
-
02.
מקציפים את החלבונים של ששת הביצים. מוסיפים לאט 6 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת מרקם אחיד ועמיד.
-
03.
מקציפים בנפרד את החלמוני ומוסיפים את הפודינג שוקולד עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החלמון עם הפודינג לאט את הלבון ומקפלים בעדינות בכדי לא להוריד מהנפח.
-
04.
שופכים בעדינות לתבנית עגולה משומנת, מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר.
טיימר מופעל
-
05.
מקציפים את השמנת, החלב והפודינג וניל עד לקבלת מרקם אחיד ויציב. כאשר העוגה קרה, מכסים אותה באחידות בפודינג הוניל ומכניסים למקרר.
-
06.
לציפוי: שוברים את השוקולד (אפשר חלבי ואפשר מריר). מוסיפים את החמאה, הליקר והחלב ומערבבים עד לקבלת אחידות וסמיכות בסיר קטן מעל להבה נמוכה. מוציאים את העוגה מהמקרר ושופכים את הבלילה הרטובה מעל. מכניסים שוב למקרר.