גלידה מסטיק טורקית (דונדורמה)
מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק!

המרכיבים ל 8 מנות:
- 2 כוסות חלב תנובה - רצוי עם הרבה שומן
- 2 כוסות שמנת מתוקה השף הלבן
- 3/4 כוסות סוכר
- 2 כפיות אבקת סחלב
- 1/4 כפית מסטיקא טחונה
- 1 כפית מי ורדים (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
כותשים את המסטיקא עם 2 כפיות סוכר אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה, כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית.
טיימר מופעל
-
02.
אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר עד שהכל מתערבב .
-
03.
ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר.
-
04.
מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה.
-
05.
אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא.
-
06.
אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם השמנת המתוקה.
-
07.
מעבירים את התערובת לתוך הסיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות וממשיכים לערבב מדי פעם כדי למנוע דביקות.
טיימר מופעל
-
08.
אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
09.
כשזה מתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים עד שזה נעשה מוכן וקשה.
-
10.
אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא
הידעת?
רצוי לפני ההגשה להפשיר למשך 10 דקות כדי שיתרכך קצת