מתכון גלידה מסטיק טורקית (דונדורמה) | השף הלבן

גלידה מסטיק טורקית (דונדורמה)

מתוקים וקינוחים שכולם אוהבים – טראפלס, מוס שוקולד, בלינצ'ס, בריוש ועוד – העיקר שיהיה מתוק!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלידה מסטיק טורקית (דונדורמה)

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 2 כוסות חלב תנובה - רצוי עם הרבה שומן
  • 2 כוסות שמנת מתוקה השף הלבן
  • 3/4 כוסות סוכר
  • 2 כפיות אבקת סחלב
  • 1/4 כפית מסטיקא טחונה
  • 1 כפית מי ורדים (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    כותשים את המסטיקא עם 2 כפיות סוכר אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה, כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר עד שהכל מתערבב .

  • 03.

    ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר.

  • 04.

    מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה.

  • 05.

    אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא.

  • 06.

    אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם השמנת המתוקה.

  • 07.

    מעבירים את התערובת לתוך הסיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות וממשיכים לערבב מדי פעם כדי למנוע דביקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    כשזה מתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים עד שזה נעשה מוכן וקשה.

  • 10.

    אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא

הידעת?

רצוי לפני ההגשה להפשיר למשך 10 דקות כדי שיתרכך קצת

הכנת? כאן מדרגים
(98)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.