סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז
סלט מרענן שילווה נפלא את ארוחת החג
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- צרור גדול עלי תרד שטופים ומופרדים מהגבעול
- קוביות פילה תפוז (מקלפים היטב את התפוז בעזרת סכין משוננת –מוציאים את הפלחים לפי הפסים לעומק בשר התפוז בצורת "משולש" )
לרוטב:
- 100 מ"ל חומץ בלסמי
- מיץ מתפוז 1 בינוני
- כפית מחוקה של ג'ינג'ר כתוש
- כפית שום כתוש
- כף מלאה דבש (ניתן להחליף בסילאן אם אין דבש)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 250מ"ל שמן זית איכותי
להגשה:
- אגס קלוף חתוך לרצועות דקות
- אגוזי מלך "קליפורניה"
- פרוסות תפוז מסוכר
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את את כל חומרי הרוטב כולל התבלינים לקערה ומערבבים נמרצות באמצעות מטרפה, עד לקבלת גוון חום כהה וסמיך. הרכבת המנה והגשה:
-
02.
מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מס קוביות פלחי התפוז ושוב שיכבה של עלי תרד.
-
03.
יוצקים בעזרת כף מהרוטב. אפשר לעטר בשלוש רצועות של אגס טרי, ארבעה אגוזים ופרוסת תפוז מסוכר.
הכנת? כאן מדרגים