צ'ילי קון קרנה
הישר ממקסיקו מגיע אלינו תבשיל בשר ושעועית ארומטי על בסיס רוטב עגבניות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 פלפל אדום, קצוץ דק
- 1 גזר, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
- 1 כפית אבקת צ'ילי גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- ½ שקית שעועית אדומה מבושלת של סנפרוסט
- 1 פחית (400 גרם) עגבניות קצוצות
- 2 כפיות רסק עגבניות
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- שמן זית
- אורז לבן
- צרור עלי כוסברה, שטופים וקצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול וכבד, מחממים מעט שמן זית מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפלפל האדום, הגזר והשום הקצוצים, מערבבים ומאדים 3-2 דקות נוספות. מוסיפים את אבקת הצ'ילי, פפריקה מתוקה וכמון ומערבבים היטב. מטגנים 3-2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומשחים.
-
03.
מוסיפים את השעועית האדומה, פחית העגבניות והרסק. ממלאים את פחית העגבניות הריקה במים ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה, תוך ערבוב לסירוגין.
-
04.
מגישים מעל אורז ובתוספת עלי כוסברה מעל.
הידעת?
יש לא מעט מטבחים שכבשו את העולם בסערה בעשורים האחרונים, אולם אחד הבולטים שבהם הוא ללא ספק המטבח המקסיקני. עם מנות קלאסיות כמו בוריטו, טורטיה, טקיטוס וצ׳ימיצ׳נגה, הוא מגוון ועשיר. אולם, יש מנה אחת יותר מסורתית מכולן - צ'ילי קון קרנה, תבשיל בשר ושעועית ארומטי על בסיס רוטב עגבניות. זה אולי נראה מסובך להכנה בבית, אך אל דאגה, הבאנו לכם מתכון קלאסי למנה המקסיקנית האהובה. לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית, ועוד יותר לא תאמינו כמה טעים הוא יוצא!.