חיתוכיות טופי שוקולד
אל תוותרו על אחד המתכונים המתוקים! קינוח שכבות טעים המשלב שוקולד וטופי על בסיס עוגייה פריכה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל20 / תבנית 30X20 ס"מ:
- 1 חבילת בצק פריך למאפים מתוקים של מעדנות ,מופשר
- 1 צנצנת ריבת חלב
- 200 גרם שוקולד מריר (מינימום 70% מוצקי קקאו)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז בגודל 30X20 ס"מ בנייר אפייה.
-
03.
מגלגלים את הבצק וחותכים לריבוע בגודל בסיס התבנית. מניחים בתבנית ובעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק על מנת שלא יתרומם במהלך האפייה. אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מניחים להתקרר.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את ריבת החלב על הבצק הפריך ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. מניחים במקרר עד ששכבת הטופי מתקשה.
-
05.
ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים (ואפשר גם במיקרוגל). יוצקים מעל הטופי ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. מניחים לצינון במקרר.
-
06.
כשהשוקולד התקשה פורסים לריבועים ושומרים בכלי אטום במקרר.
הכנת? כאן מדרגים