רוסטביף בשום ורוזמרין
בואו ללמוד להכין כמו שצריך ובקלות רוסטביף בתנור שיקצור מחמאות
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- נתח של 1.5 ק"ג של סינטה "אדום אדום": לבקש מהקצב נתח מיושן. צורתו חייבת להיות אחידה ומתאימה לצליה .
- 4 שיני שום חתוכות ל-1/4 לאורכן
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות של עלי רוזמרין טריים-קצוצים גס
- 1 כף חרדל גרגרים
- 1 כפית חרדל חלק
- דבש
- טריאקי
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מוציאים אל משטח העבודה את נתח הסינטה.
-
02.
בעזרת סכין חדה וצרה דוקרים בצד העליון של הנתח 14-10 חורים ונועצים בהם את השום לעומק.
-
03.
מורחים את הנתח ב- 3 כפות שמן זית
-
04.
מפזרים מעל 3 קורט של פלפל שחור גרוס, מפזרים את עלי הרוזמרין ומורחים את החרדל מעל.
-
05.
מוציאים את רשת התנור אל משטח העבודה.
-
06.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
07.
משאירים את נתח הבשר כחצי שעה מחוץ למקרר לספיגת טעמים. לאחר חצי שעה מניחים על הרשת ומעבירים לתנור.
-
08.
צולים את הבשר על הרשת מעל התבנית למשך 20 דקות (הבשר יישאר במידת צלייה מדיום)
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים את נתח הבשר ומעבירים אותו בשלמותו לקרש העבודה.
-
10.
פורסים פרוסות דקות ומגישים לצדן קעריות קטנות עם דבש, טריאקי ומלח גס, לכל סועד.
הכנת? כאן מדרגים