מתכון עוגיות שוקולד רכות במילוי קצפת | השף הלבן

עוגיות שוקולד רכות במילוי קצפת

מכינים עם הילדים עוגיות שוקולד קלות להכנה ונפלאות, במילוי קצפת טעימה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות שוקולד רכות במילוי קצפת
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל10 עוגיות סנדוויץ':

  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן, "תנובה"
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
למילוי:
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה, "השף הלבן"
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% שומן, "תנובה"
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף רום (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתיה ומלח ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ומערבלים. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים.

  • 04.

    מערבבים בספל גדול את החלב והשמנת החמוצה. תוך כדי ערבול, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח והחלב לבלילה, כשמתחילים ומסיימים עם הקמח. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקפיא כ- 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    בעזרת כף גלידה מניחים כדורים של הבצק בתבנית האפייה ומשאירים בינהם רווח של כ-5 ס"מ. אופים בתנור עד שהעוגיות אפויות והן גמישות למגע, במשך כ-12 דקות. מעבירים לרשת לצינון.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 06.

    מניחים את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה ומקציפים לקצפת יציבה. לקראת סיום מוסיפים את הסוכר והרום (אם משתמשים).

  • 07.

    מורחים שכבה אחידה של הקצפת בצדה השטוח של העוגיה וסוגרים לסנדביץ' עם עוגיה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר העוגיות. מניחים בקופסה אטומה ושומרים במקרר מספר ימים.

  • 08.

    25pt">

  • 09.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לעוגיות שוקולד ותבלינים

הכנת? כאן מדרגים
(1680)