קנלוני בטטה ברוטב שמנת – מנה מנחמת וטעימה | השף הלבן

קנלוני בטטה ברוטב שמנת

כזו מנה מנצחת עוד לא טעמתם! – אצבעות פסטה ממולאות בבטטה ושמנת שיכולות להיות המנה הראשונה, העיקרית או התוספת

מאת: שירה פריהן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קנלוני בטטה ברוטב שמנת

המרכיבים ל2-6 סועדים:

  • 12 גלילי קנלוני
למלית:
  • 2 בטטה בגודל בינוני מקולפות ומרוככות במים
  • 4 כפות שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 4 כפות גבינה לבנה של תנובה (5% או 9%)
  • אגוז מוסקט טחון
  • פלפל שחור ומעט מלח
לרוטב:
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה של "השף הלבן" (או מה שנשאר אחרי שהוצאנו 4 כפות)
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • אגוז מוסקט
  • מלח + פלפל שחור + פפריקה מתוקה
  • קומץ בזיליקום (טחון או בקובייה קפואה)
לקישוט והקרמה:
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת / גבינת גאודה מגוררת קולקשן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני.

  • 02.

    מקלפים ומרככים את הבטטות בסיר עם מים. בינתיים, מכינים את הרוטב בסיר נפרד: שופכים לסיר שמנת לבישול, שמנת מתוקה, גבינה צהובה ותבלינים, מערבבים היטב ומרתיחים. מסירים מהאש.

  • 03.

    לאחר שהתרככו, מועכים את הבטטות ומוסיפים שמנת מתוקה, גבינה לבנה ותבלינים. מערבבים היטב למחית חלקה.

  • 04.

    ממלאים את גלילי הקנלוני במלית הבטטה והגבינה.

  • 05.

    מסדרים בתבנית מאורכת ושופכים מלמעלה את רוטב השמנת. מכסים בנייר כסף.

  • 06.

    מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה בחום בינוני, מכוסה.

  • 07.

    מוציאים מהתנור, זורים למעלה גבינת פרמזן או צ'דר לפי הטעם ומחזירים לתנור ללא כיסוי לשתיים-שלוש דקות. מגישים חם!!

הכנת? כאן מדרגים
(1322)