מתכון מג'דרה | השף הלבן

מג'דרה

מחפשים תוספת טעימה? נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון לאורז מג'דרה עשיר בתוספות המוגש עם שמנת חמוצה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מג'דרה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 4 מנות:

  • ¾ כוס עדשים שחורות שטופות ומסוננות
  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 1 בצל פרוס דק
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כפית כמון
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • לימון סחוט טרי
  • שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • יוגורט תנובה 4.5%

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני, מציפים את העדשים במים, מרתיחים ומבשלים עד לריכוך, כ-20 דקות. מסננים ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    בסיר נפרד, מביאים לרתיחה את האורז ו- ½ 1 כוסות מים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ- 15 דקות. מאווררים את האורז בעזרת מזלג ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מחממים מעל להבה בינונית מחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את פרוסות הבצל ומערבבים לציפוי בשמן. כשהבצל רך ושחום מוסיפים מעט שמן זית, מגבירים את הלהבה לחום גבוה ומטגנים לרצועות בצל פריכות, 3-4 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    בקערה גדולה, מערבבים את האורז, העדשים והבצל המטוגן. מוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול ומערבבים היטב. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

  • 05.

    מעבירים לצלחת שטוחה, יוצקים מעל יוגורט ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(158)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.