מתכון פודינג לחם | השף הלבן

פודינג לחם

נשארה לכם חלה משבת? נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון מופלא לעוגת פודינג לחם מיוחדת עם שוקולד

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פודינג לחם
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 200 מ"ל (3/4 כוס + 1 כף) חלב 3% של תנובה
  • 1 מקל וניל, חצוי
  • כ-8 מאפים יבשים בני יום (קרואסון, בריוש, דייניש, חלה)
  • 75 גרם שוקול מריר, חלב או לבן, קצוץ
  • 3 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
  • חמאה, לשימון התבנית
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את החלב ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה עדינה. מניחים בצד להתקרר.

  • 02.

    משמנים תבנית אפייה. חוצים את המאפים לרוחבם ומסדרים מחצית מהם בתבנית בשורות כך שהפרוסות חופפות ועולות אחת על השנייה. מפזרים מחצית משבבי השוקולד הקצוץ.

  • 03.

    בקערה נקייה, טורפים את הביצים עם הסוכר. מוציאים את מקל הוניל מהסיר ומוזגים את החלב והשמנת המתוקה לביצים. מערבבים היטב.

  • 04.

    יוצקים מחצית מהבלילה על המאפים ומניחים להם לספוג את הנוזלים, בין 20-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    כשהתנור חם מסדרים את המאפים הנותרים בשכבה נוספת, מפזרים את שבבי השוקולד ויוצקים מעל את הבלילה הנותרת. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מניחים להתקרר כ-10 דקות. לפני ההגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(755)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.