מתכון לחלה מתוקה | השף הלבן

חלה מתוקה

מאפה ערב לחך שקשה לסרב לו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חלה מתוקה

המרכיבים ל 2 חלות:

להכנת 2 חלות של 500 גרם כל אחת:
  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גר')
  • 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים (גודל M)
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חלב - עד 1/2 כוס בטמפ' החדר (125 מ"ל)
  • ביצה טרופה למריחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערת מערבל עם וו-לישה, קמח ושמרית, (במקרה של שימוש בקוביה, יש לפורר או להמיס בחלב), מוסיפים סוכר, חמאה, חלב וביצים ולשים במהירות איטית דקה אחת. מוסיפים מלח.

  • 02.

    ממשיכים ללוש 7 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מקמחים מעט את הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים אותו לשני חלקים. כל חלק מחלקים לשלושה כדורים ומגלגלים כל כדור לרצועה חלקה.

  • 05.

    קולעים מהרצועות שתי חלות בתנועות שתי וערב, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר לפחות שעה.

  • 06.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 07.

    מברישים את החלות בעדינות בביצה הטרופה ומכניסים לתנור. אופים כ-30 עד שהתחתיות שלהן שחומות ויציבות.

הכנת? כאן מדרגים
(80)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.