מתכון רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז | השף הלבן

רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז

מנה מפוארת, טעימה ומשביעה

מאת: מתכון מאתר "אדום אדום"
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1/4 כוס שמן קנולה או תירס
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף ממרח חרדל דיז’ון
לקישוט:
  • 3 כפות אגוזי לוז קלופים קלויים וגרוסים גס
  • 1.5 ק"ג אונטריב קשור "אדום אדום"
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח רגיל/גס לפי הטעם (מומלץ להשתמש במלח ים)
לפסטו אגוזי לוז: (אפשר גם לשנות לאגוזים שונים)
  • 2 כוסות דחוסות של צרור וחצי עלי בזיליקום (ריחן)
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלופים
  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים את הנתח מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.

  • 02.

    מחממים תנור לחום גבוה כ-200 מעלות.

  • 03.

    להכנת רוטב הפסטו: מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום והאגוזים ומרסקים מעט. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי עיבוד, עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה. מתבלים במיץ לימון מלח ופלפל.

  • 04.

    מחממים מחבת לחום גבוה ויוצקים את שמן הזית. צורבים את נתח הבשר מכל צידיו לקבלת השחמה יפה.

  • 05.

    מניחים את הנתח על רשת צלייה המונחת מעל לתבנית עם מעט מים (התבנית מיועדת לספיגת הנוזלים המצטברים במהלך הצלייה).

  • 06.

    מורחים שכבה דקה של חרדל על הבשר ומעסים היטב עד שרובו ייספג בנתח.

  • 07.

    מורחים מעל כ- 3/4 מתערובת הפסטו.

  • 08.

    צולים בתנור החם כ-40 דקות לדרגת הכנה מידיום עד מידיום וול (הנתח מתאים לדרגת צלייה מידיום ומעלה).

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור ומושחים בפסטו הנותר. זורים מעל את אגוזי הלוז הקלויים והגרוסים משהים כ- 5 דקות נוספות ופורסים. זמני צלייה: האונטריב יכול להגיע במשקלים של

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 10.

    5 ק"ג עד ל-2 ק"ג. חישוב הצלייה נעשה לנתח של

  • 11.

    5 ק"ג. לנתחים במשקל גבוה יותר, על כל 100 גר’ יש להוסיף כ- 4 דקות של צלייה, כלומר לנתח של 2 ק"ג זמן הצלייה יהיה כ-60 דקות. אם הנתח משחים לאחר כ-50 דקות יש לכסותו ביריעת נייר כסף.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 12.

    25pt">

  • 13.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לרוסטביף אנטריקוט חגיגי ועסיסי

הכנת? כאן מדרגים
(106)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.