מתכון פאי דובדבנים אישי | השף הלבן

פאי דובדבנים אישי

קינוח פירות אישי, חמים ומרענן

מאת: שפית ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאי דובדבנים אישי
צילום: שפית ליטל ארזי עיצוב: שפית ליטל ארזי

המרכיבים ל 8 מנות:

מצרכים ל-8 מנות אישיות:
  • 5 כוסות דובדבנים טריים או קפואים "סנפרוסט"
  • 5 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף קורנפלור
  • גרידה מ-1 תפוז
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 30 גרם חמאת "תנובה"
לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 90 גרם חמאת "תנובה"
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה 15% "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור, גרידת ומיץ התפוז. מחלקים ל- 8 קעריות חסינות חום בקוטר 8 ס"מ ובגובה 4 ס"מ.

  • 02.

    חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים באופן שווה בין הקעריות. הכנת הבצק:

  • 03.

    מערבבים במעבד מזון את החמאה עם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השמנת החמוצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתאחד. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים 8 עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים כל עיגול מעל תערובת הדובדבנים.

  • 04.

    אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-45 דקות, עד שהבצק תופח מעט ומזהיב. • מומלץ להגיש חמים, אפשר להוסיף כדור גלידת וניל מעל.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(337)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.