שמנת מתוקה מטוגנת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שמנת מתוקה מטוגנת

רון יוחננוב עם המתכון הכי מפתיע שיש: השמנת המתוקה האהובה של השף הלבן בגרסה מטוגנת ובטעמי מלבי שתכבוש אתכם

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שמנת מתוקה מטוגנת
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל18 קוביות:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 7 כפות (70 גרם) קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • מעט תמצית מי ורדים (תלוי בסוג - ממש כמה טיפות)
לציפוי:
  • קמח לבן או קורנפלור
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם
להגשה:
  • פיסטוקים גרוסים
  • סירופ סוכר / סירופ מלבי
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערית קטנה מערבבים מעט מהשמנת המתוקה יחד עם הקורנפלור עד שנוצרת בלילה אחידה.

  • 02.

    את שארית השמנת מעבירים לקלחת יחד עם הסוכר ותמצית מי הורדים. מדליקים את האש ומביאים את השמנת לסף רתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את הקורנפלור המומס, מנמיכים את הלהבה ומערבבים כל הזמן עד שהשמנת הופכת לקרם סמיך.

  • 04.

    מורידים מהלהבה וממשיכים לערבב עד שהמרקם הופך להיות חלק.

  • 05.

    מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה.

  • 06.

    מכסים את הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר כ-6 שעות או לילה במקרר.

  • 07.

    לאחר שהקרם התקשה, חותכים לקוביות או אצבעות.

  • 08.

    מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם.

  • 09.

    מחממים שמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.

  • 10.

    מומלץ להגיש חם עם פיסטוקים וסירופ סוכר. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(96)