שמנת מתוקה מטוגנת
רון יוחננוב עם המתכון הכי מפתיע שיש: השמנת המתוקה האהובה של השף הלבן בגרסה מטוגנת ובטעמי מלבי שתכבוש אתכם
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל18 קוביות:
- 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 7 כפות (70 גרם) קורנפלור
- 3 כפות סוכר
- מעט תמצית מי ורדים (תלוי בסוג - ממש כמה טיפות)
לציפוי:
- קמח לבן או קורנפלור
- 2 ביצים טרופות
- פירורי לחם
להגשה:
- פיסטוקים גרוסים
- סירופ סוכר / סירופ מלבי
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
בקערית קטנה מערבבים מעט מהשמנת המתוקה יחד עם הקורנפלור עד שנוצרת בלילה אחידה.
-
02.
את שארית השמנת מעבירים לקלחת יחד עם הסוכר ותמצית מי הורדים. מדליקים את האש ומביאים את השמנת לסף רתיחה.
-
03.
מוסיפים את הקורנפלור המומס, מנמיכים את הלהבה ומערבבים כל הזמן עד שהשמנת הופכת לקרם סמיך.
-
04.
מורידים מהלהבה וממשיכים לערבב עד שהמרקם הופך להיות חלק.
-
05.
מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה.
-
06.
מכסים את הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר כ-6 שעות או לילה במקרר.
-
07.
לאחר שהקרם התקשה, חותכים לקוביות או אצבעות.
-
08.
מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם.
-
09.
מחממים שמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
-
10.
מומלץ להגיש חם עם פיסטוקים וסירופ סוכר. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים