שמנת מתוקה מטוגנת - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שמנת מתוקה מטוגנת

רון יוחננוב עם המתכון הכי מפתיע שיש: השמנת המתוקה האהובה של השף הלבן בגרסה מטוגנת ובטעמי מלבי שתכבוש אתכם

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שמנת מתוקה מטוגנת
צילום: רון יוחננוב עיצוב: רון יוחננוב

המרכיבים ל 18 קוביות:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 7 כפות (70 גרם) קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • מעט תמצית מי ורדים (תלוי בסוג - ממש כמה טיפות)
לציפוי:
  • קמח לבן או קורנפלור
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם
להגשה:
  • פיסטוקים גרוסים
  • סירופ סוכר / סירופ מלבי
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערית קטנה מערבבים מעט מהשמנת המתוקה יחד עם הקורנפלור עד שנוצרת בלילה אחידה.

  • 02.

    את שארית השמנת מעבירים לקלחת יחד עם הסוכר ותמצית מי הורדים. מדליקים את האש ומביאים את השמנת לסף רתיחה.

  • 03.

    מוסיפים את הקורנפלור המומס, מנמיכים את הלהבה ומערבבים כל הזמן עד שהשמנת הופכת לקרם סמיך.

  • 04.

    מורידים מהלהבה וממשיכים לערבב עד שהמרקם הופך להיות חלק.

  • 05.

    מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה.

  • 06.

    מכסים את הקרם בניילון נצמד ומעבירים לקירור במקרר כ-6 שעות או לילה במקרר.

  • 07.

    לאחר שהקרם התקשה, חותכים לקוביות או אצבעות.

  • 08.

    מצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם.

  • 09.

    מחממים שמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.

  • 10.

    מומלץ להגיש חם עם פיסטוקים וסירופ סוכר. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(100)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.