פרחי בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים | השף הלבן

פרחי בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים

הבלינצ'סים האהובים והנוסטלגיים עם טוויסט מקורי של קורין גדעון: פרחים של בלינצ'סים אפויים במילוי קרם נפוליאון ושמנת מתקתק ורוטב דובדבנים ביתי

מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב תנובה
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית (300 גרם) דובדבנים קפואים "סנפרוסט"
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבלינצ'ס: מניחים בקערה ביצים, קמח, חלב, חמאה, תמצית וניל, מלח וסוכר וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 02.

    מחממים מחבת טפלון ויוצקים כ-1/2 מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה עד לקבלת עיגול קטן בקוטר של 16-14 ס"מ.

  • 03.

    כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת. לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס עובר לאפייה.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.

  • 05.

    מניחים את הבלינצ'סים בתבנית שקעים ומצמידים את דפנות הבלינצ'ס אל השקע ככל שניתן. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבלינצ'סים זהובים ויציבים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מחלצים בזהירות את הבלינצ'ס מתבנית השקעים ומניחים לצינון על רשת.

  • 07.

    רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מניחים דובדבנים, 2 כפות אבקת סוכר וקליפת הלימון. מערבבים קורנפלור עם 1/2 כוס מים ומוסיפים לסיר.

  • 08.

    מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה ומצננים.

  • 09.

    מלית הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר וגבינת נפוליאון עד לקבלת קרם רך.

  • 10.

    הרכבה: ממלאים את פרחי הבלינצ'ס בקרם הגבינה, מניחים מעל הקרם את רוטב הדובדבנים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.