פרחי בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים | השף הלבן

פרחי בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים

הבלינצ'סים האהובים והנוסטלגיים עם טוויסט מקורי של קורין גדעון: פרחים של בלינצ'סים אפויים במילוי קרם נפוליאון ושמנת מתקתק ורוטב דובדבנים ביתי

מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל12 מנות:

לרכישה >>
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב תנובה
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית (300 גרם) דובדבנים קפואים "סנפרוסט"
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבלינצ'ס: מניחים בקערה ביצים, קמח, חלב, חמאה, תמצית וניל, מלח וסוכר וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 02.

    מחממים מחבת טפלון ויוצקים כ-1/2 מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה עד לקבלת עיגול קטן בקוטר של 16-14 ס"מ.

  • 03.

    כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם והחלק העליון מקבל קרום מסירים את הבלינצ'ס מהמחבת. לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס עובר לאפייה.

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבלילה.

  • 05.

    מניחים את הבלינצ'סים בתבנית שקעים ומצמידים את דפנות הבלינצ'ס אל השקע ככל שניתן. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבלינצ'סים זהובים ויציבים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    מחלצים בזהירות את הבלינצ'ס מתבנית השקעים ומניחים לצינון על רשת.

  • 07.

    רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מניחים דובדבנים, 2 כפות אבקת סוכר וקליפת הלימון. מערבבים קורנפלור עם 1/2 כוס מים ומוסיפים לסיר.

  • 08.

    מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד להסמכה ומצננים.

  • 09.

    מלית הגבינה: מקציפים שמנת מתוקה עם 4 כפות אבקת סוכר וגבינת נפוליאון עד לקבלת קרם רך.

  • 10.

    הרכבה: ממלאים את פרחי הבלינצ'ס בקרם הגבינה, מניחים מעל הקרם את רוטב הדובדבנים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)