לחמניות קוטג' ושמרים במילוי מוצרלה
את לחמניות הקוטג' האלה אתם חייבים לנסות! מתכון של יונית צוקרמן ללחמניות שמרים וקוטג' במילוי גבינת מוצרלה שיהפכו את ארוחת הערב לבלתי נשכחת
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי (סטילס)
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל12 יחידות:
לבצק:
- 4 ו-1/2 כוסות (630 גרם) קמח לבן
- כף וחצי שמרים יבשים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- 1 ביצה בגודל L
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- כפית מלח
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' %5" תנובה"
- 3/4 כוס (175 מ"ל) מים פושרים
למילוי:
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
לציפוי:
- פרג
- ביצה טרופה
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 30*20 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ולשים במשרך 7 דקות עד לקבל בצק אחיד ורך.
טיימר מופעל
-
02.
מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח
-
03.
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
-
04.
מחלקים את הבצק ל-12 כדורים. בעזרת הידיים, משטחים מעט את כדור בצק, מניחים במרכזו פתיתי מוצרלה וסוגרים סביבם את הבצק. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים.
-
05.
מניחים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לשמור על רווחים בין כדורי הבצק.
-
06.
מכסים את התבנית ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
-
07.
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעל פרג. אופים במשך 20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות וזהובות
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים