תלושותי - חלה עם גבינות ואנטיפסטי - רון יוחננוב | השף הלבן

חלת "תלושותי" עם גבינות ואנטיפסטי

מתכון לחלה חגיגית לשבועות מבצק יוגורט מיוחד שיהפוך אצלכם לקבוע מתוך המדריך המצולם של רון יוחננוב לחלות המושלמות לחג השבועות

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תלושותי - חלה עם גבינות ואנטיפסטי
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 12:

לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות + כף (500 גרם) קמח לבן
  • ½ כוס (120 מ"ל) חלב תנובה בטמפרטורת החדר
  • כף סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • 180 גרם יוגורט BIO תנובה
  • ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
למילוי:
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית 24% "פיראוס"
  • 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • כפית תימין טרי קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
לאנטיפסטי:
  • 1 בטטה קלופה
  • 1 חציל קלוף
  • 1 פלפל אדום או כתום
  • ספריי שמן זית
  • כף בזיליקום קצוץ
  • מלח
  • פלפל
להברשה:
  • 1 ביצה
גודל תבנית: תבנית אינגלישקייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    למיקסר עם וו לישה מוסיפים את השמרים, חלב וסוכר ונותנים ערבוב קל. מחכים שלוש דקות.

  • 02.

    עכשיו מוסיפים את הביצה והיוגורט, הקמח ואבקת האפייה ולבסוף מלח. לשים 8 דקות במהירות בינונית. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חצי כוס חלב. אמור להתקבל בצק מעט רטוב. מעבירים לניילון נצמד ונותנים לבצק להכפיל את נפחו כשעה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מערבבים את כל הגבינות בקערה, מוסיפים את השום והטימין.

  • 04.

    חותכים את ירקות האנטיספטי שבחרנו לפרוסות (אפשר אחד מהם, שניים מהם או את כולם). מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מפזרים את הבזיליקום, מרססים שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

  • 05.

    אופים את הירקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך חצי שעה.

  • 06.

    מרדדים את הבצק לעלה מלבני אחד גדול. חותכים את קצוותיו כך שיווצר לנו מלבן ישר.

  • 07.

    חותכים את המלבן ל-12 ריבועים שווים ומניחים במרכז כל ריבוע כף מתערובת הגבינות ועליה פרוסת ירק.

  • 08.

    משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה בספריי שמן.

  • 09.

    מקפלים כל ריבוע לחצי ומניחים בתבנית האינגליש קייק. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה.

  • 10.

    מכסים ומתפיחים כשעה.

  • 11.

    מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה או עד הזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.