צ'יזקייק בייטס – עוגות מסקרפונה אישיות
עוגת הגבינה האהובה בגרסה אישית משודרגת! צ'יזקייק בייטס עם שדרוגים של ממרחים ותוספות שימשכו את תשומת הלב בחג. מתכון של רון יוחננוב מתוך חוברת שבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל20 יחידות:
לבסיס:
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
למלית:
- 3 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 גביעים (500 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
להגשה לפי הטעם (כל ציפוי מתאים ל-4 יחידות):
- 2 חישוקי אננס חתוכים ל-8 משולשים + 1 פסיפלורה טרייה + שבבי קוקוס
- 4 כפיות ריבת חלב + 4 גלילי ופל
- 4 כפיות ממרח שוקולד + 4 יחידות בייגלה מלוח
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה מוקצפת לקצפת + 4 תותים
- 4 כפיות ממרח לוטוס + 4 שקדים מסוכרים
גודל תבנית: תבנית מיני מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
להכנת הבסיס: מניחים בקערה את הביסקוויטים הטחונים והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה. מחלקים את התערובת בעזרת כף בין השקעים של התבנית, משטחים על התחתית ומהדקים היטב.
-
03.
להכנת המלית: מניחים בקערה בינונית את כל המרכיבים וטורפים במטרפה לקבלת בלילה אחידה. יוצקים מעל הבסיסים את המלית בצורה אחידה, בעזרת כוס מדידה.
-
04.
אופים כ-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון קל. לאחר מכן מעבירים למקרר ומניחים לצינון במשך כשעה לפחות.
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים מעל העוגות האישיות את התוספות השונות לפי הטעם ומגישים לצד קצפת.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים