פלאפל עדשים
מתכון לפלאפל קצת אחר שמכינים מעדשים ירוקות אבל לא פחות טעים מהמקור! מתכון נהדר לארוחת צהריים כיפית עם כל המשפחה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות מוקפאות "סנפרוסט" מופשרות על פי הוראות היצרן
- 1 בצל גדול חתוך לרבעים
- צרור פטרוזיליה
- 2 גבעולי סלרי כולל העלים
- 5 שיני שום
- 1 כף גדושה כמון
- 1/2 כוס פירורי פנקו בהירים
- 1/2 כף מלח
- 1 כפית כורכום
לטיגון:
- שמן קנולה
להגשה:
- פיתות
- סלט ירקות קצוץ
- טחינה נוזלית
גודל תבנית: קערה, מעבד מזון, כלי לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
במעבד מזון טוחנים את העדשים הירוקות והבצל עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד פירורי הפנקו וטוחנים שנית.
-
02.
מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את פירורי הפנקו, לשים היטב את המסה בעזרת הידיים, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים על מגש.
-
03.
מטגנים את כדורי הפלאפל בשמן חם ועמוק עד להזהבה.
הכנת? כאן מדרגים