לחמניות לפסח - מתכון ללחמניות כשרות עם קצח וקשקבל | השף הלבן

לחמניות לפסח עם קצח וקשקבל

המתכון הכי קל שלנו ללחמניות לפסח! בואו להכין לחמניות קשקבל וקצח שישדרגו לכם את החג

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לחמניות לפסח עם קצח וקשקבל
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל20-25 יחידות:

  • 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח מצה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 120 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 3-4 ביצים
  • 100 גרם גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת גס
  • 1/2 כוס קצח
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני ממחממים יחד מים, חמאה, מלח וסוכר עד לרתיחה מלאה ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים היטב עם כף עץ ומורידים מהאש.

  • 02.

    מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כדקה על מנת לצנן מעט. מוסיפים 3/4 מכמות קשקבל ולאחר מכן ביצים אחת אחרי השנייה עד שהבצק רך אך יציב מספיק ליצירת לחמניות.

  • 03.

    להרכבה: מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מניחים במרווחים של 5 ס"מ בין כל לחמנייה. ומפזרים מעל קצח וקשקבל שנותר.

  • 04.

    אופים 20 דקות או עד שמזהיב ויציב למגע. מצננים מעט וממגישים באותו היום.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(30)