לחמניות לפסח עם קצח וקשקבל
המתכון הכי קל שלנו ללחמניות לפסח! בואו להכין לחמניות קשקבל וקצח שישדרגו לכם את החג
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: מיכל לוי אלחלל
עיצוב: מיכל לוי אלחלל
המרכיבים ל20-25 יחידות:
- 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח מצה
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 120 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 3-4 ביצים
- 100 גרם גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת גס
- 1/2 כוס קצח
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני ממחממים יחד מים, חמאה, מלח וסוכר עד לרתיחה מלאה ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים היטב עם כף עץ ומורידים מהאש.
-
02.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים כדקה על מנת לצנן מעט. מוסיפים 3/4 מכמות קשקבל ולאחר מכן ביצים אחת אחרי השנייה עד שהבצק רך אך יציב מספיק ליצירת לחמניות.
-
03.
להרכבה: מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה. בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מניחים במרווחים של 5 ס"מ בין כל לחמנייה. ומפזרים מעל קצח וקשקבל שנותר.
-
04.
אופים 20 דקות או עד שמזהיב ויציב למגע. מצננים מעט וממגישים באותו היום.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים