מצות מגולגלות עם חצילים, גבינות ועגבניות
מצות מגולגלות הן קלאסיקה בפסח! סידרנו לכם מתכון מצוין לבראנץ' חגיגי עם מצות מגולגלות עם חצילים, גבינות נהדרות ועגבניות
המרכיבים ל12-16 יחידות:
- 2 חצילים בגודל בינוני
- 150 גרם עגבניות שרי חצויות
- 2/3 כוס שמן זית
- 6 מצות
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 200-250 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 3 כפות גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- 200 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסה)
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל180 מעלות (מומלץ טורבו). מרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
-
02.
פורסים את החציל הראשון לפרוסות דקות. מניחים על תבנית, ממליחים ומברישים בשמן זית. אופים 6-7 דקות או עד שמעט מזהיב. את החציל השני חותכים לקוביות קטנות ומברישים בנדיבות בשמן זית, ממליחים ואופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב ומעט מתכווץ. את עגבניות השרי מברישים בשמן שנותר, ממליחים ואופים כ 20-25 דקות או עד שמתכווצות.
טיימר מופעל
-
03.
משאירים תנור חם על 185 מעלות. מערבבים בקערה קטנה עגבניות מרוסקות עם אורגנו ומתבלים במלח ופלפל ויוצקים על בסיס התבנית. בקערה מערבבים 2/3 מהמוצרלה, גבינת נפוליאון, חצילים ועגבניות שרי.
-
04.
חותכים כל מצה ל-3 לאורכה. בכלי גדול שטוח המתאים לאורך המצה מערבבים 1/2 כוס חלב עם 1/2 כוס מים חמים. טובלים בנוזל את המצה עד שהיא מתרככת אך לא יותר מידי ומניחים על פרוסת חצילים קלויים. מורחים על המצה 2 כפות מהמילוי ומגלגלים בעדינות (המצה תישבר מעט אך החציל יעזור לה בגלגול).
-
05.
מעבירים לתבנית ומסדרים בצפיפות. מפזרים מוצרלה מעל ואופים 20 דקות או עד שהמוצרלה מזהיבה. מגישים חם.
טיימר מופעל