מופלטה ביתית – למימונה מלאה בטעם
כל אחד יכול להכין מופלטה בבית! מתכון למופלטה ללא שמרים, שניתן לשדרג עם תוספת של דבש, יוגורט ואגוזים מה שהופך אותה לקלילה, רעננה ומלאת טעמים

המרכיבים ל 20-25:
- 3 ו-1/2 כוסות קמח (1/2 ק"ג)
 - 1 כפית מלח
 - 1 כפית סוכר
 - 1 ו-1/3 כוסות מים
 - לשימון: 1/2 כוס שמן
 
- יוגורט "תנובה"
 - דבש
 - אגוזי מלך קלויים
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
שמים קמח, מלח וסוכר בקערה ומערבבים.
 - 
								02.
								
מוסיפים מים ולשים ידנית או במערבל כ 5-6 דקות עד שהבצק חלק וגמיש ומעט דביק. מכסים בנילון ומניחים לשעה.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מחלקים את הבצק לכ-20 חתיכות שוות פחות או יותר בגודלן, אוספים את קצוות הבצק לתחתית ומגלגלים לכדור. טובלים את הכדורים בשמן ומניחים ל 20-30 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								04.
								
משמנים את משטח העבודה ו"פותחים" כל כדור בעזרת ידיים משומנות לעלה דקיק (לא נורא אם נקרע קצת).
 - 
								05.
								
מחממים מחבת גדולה, אם אין מחלקים את הבצק ל 25-30 חלקים כדי לקבל מופלטות קטנות יותר) ומניחים בה עלה. מטגנים כ 10 שניות עד הזהבה קלה.
 - 
								06.
								
הופכים את העלה ומניחים עליו (מבלי להוציא את הראשון מהמחבת) עלה שני. מטגנים כ 10 שניות, הופכים את שני העלים הצמודים ומניחים עליהם עלה שלישי (למעשה מניחים אותו בצד השני של העלה הראשון).
 - 
								07.
								
מגישים מיד עם יוגורט, דבש ואגוזי מלך
 
									

