גרנולה כשרה לפסח
שומרים על תזונה מאוזנת, גם בפסח! מתכון לגרנולה כשרה לפסח שכיף לנשנש אותה כמו שהיא או לאכול יחד עם יוגורט ופירות. מכינים אותה משברי מצות ותוספות מפנקות

המרכיבים ל 4 כוסות:
- 4 מצות (אפשר מחיטה מלאה או כוסמין)
- 1 כוס אגוזים קצוצים גס (מלך / פקאן / שקדים / קשיו / לוז..)
- 1/2 כוס זרעים (שומשום / זרעי דלעת / גרעיני חמניה / זרעי פשתן / פרג)
- 1/2-1 כוס פירות יבשים קצוצים (צימוקים / משמשים / תמרים / חמוציות / תאנים)
- 3 כפות דבש
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף מים
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 25 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן
- יוגורט תנובה
- פירות טריים
- מייפל או דבש
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 140 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מפזרים בתבנית מצות, אגוזים וזרעים (אם נמנעים מלקלות אגוזים וזרעים, מפזרים רק את המצות ואת האגוזים והזרעים מוסיפים יחד עם הפירות היבשים)
-
02.
שמים בסיר קטן את מרכיבי הזיגוג למעט החמאה ומחממים על להבה נמוכה-בינונית עד שמתקבל סירופ אחיד. מסירים מהאש, מצרפים חמאה ובוחשים לסירופ.
-
03.
יוצקים את הסירופ על המצות, אגוזים וזרעים שבתבנית ומערבבים לכיסוי אחיד.
-
04.
אופים 30-40 דקות עד שהמצות מזהיבות מעט. בוחשים ומשאירים ל 5 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים בו את התבנית ל 30 דקות נוספות עד שהתערובת יבשה ופריכה.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את תכולת התבנית לקערה ומצננים. מוסיפים פירות יבשים ומערבבים. לאחר צינון מלא מאחסנים בכלי אטום.
-
06.
מגישים עם יוגורט, פירות ודבש.