סלט שורשים עם בולגרית חלפיניו
סלט מרענן, עמוס בוויטמינים וסיבים תזונתיים, והכי חשוב – טעים במיוחד. מתכון של אפרת ליכטנשטט לסלט שורשים "כמו בבית קפה" בשדרוג של גבינה בולגרית עם חלפיניו

המרכיבים ל 2:
- 1 קולורבי
- 1 סלק בינוני
- 2 גזרים
- ¼ כרוב סגול בינוני
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם גבינה בולגרית עם חלפיניו "פיראוס"
- שדרוגים: חופן חמוציות, חופן קשיו
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כף דבש
- ¼ כפית מלח
- קורט פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
0001pt;">
-
02.
בצנצנת קטנה מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אין צורך להמליח יתר על המידה כי המליחות בסלט מגיעה עם השדרוג של הגבינה.
-
03.
0001pt;">
-
04.
חותכים את הגזר, הקולורבי והסלק לז׳וליאנים - מקלות ארוכים ודקיקים.
-
05.
0001pt;">
-
06.
את הסלק החתוך שמים מיד בקערה עם מי קרח עד ההגשה. הפעולה תמנע ממנו לצבוע את הסלט בוורוד.
-
07.
0001pt;">
-
08.
בקערה גדולה מניחים את כל מרכיבי הסלט. סמוך להגשה מוסיפים את הסלק (מסונן מהמים) ואת הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.