עוגת קרמבו חלומית
בסיס שוקולד פאדג'י, קרם וניל וגנאש שוקולד קרמי – דור משה עם מתכון שחובבי הקרמבו הולכים להשתגע עליו
המרכיבים ל10 מנות:
- ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
- 3 כפות (30 גרם) קמח לבן
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
- ¼ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- ¾ כוס חלב תנובה 3%
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- מיכל שמנת מתוקה 38% או 32% "השף הלבן"
- 250 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
- 150 גרם חמאה "תנובה" / ¾ כוס שמן קוקוס
- 4 ביצים בגודל L
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת העוגה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בשכבה דקה של חמאה.
-
02.
בקערה בינונית ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והחמאה. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר במשך מספר דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל קרם תפוח ובהיר. מקפלים שליש מהקצף אל קרם השוקולד עם לקבלת תערובת אחידה. מקפלים אל תוך התערובת את שאר הקצף עם להטמעתו באופן אחיד. מנפים פנימה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומקפלים היטב.
-
03.
מעבירים לתבנית ואופים כ35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקרם, מקציפים יחד את השמנת, החלב והפודינג עם לקבלת קרם יציב. מוזגים את הקרם על עוגת השוקולד ומקררים. אם רוצים, ניתן לרפד את דפנות התבנית עם שקף, לקבלת דפנות חלקות. מעבירים למקרר למשך שלוש שעות לפחות. לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית, מומלץ להעביר אותה לשעה במקפיא.
-
05.
להכנת הגנאש, ממיסים את השוקולד המריר והשמנת ויוצקים מעל הקרם הקר.
הידעת?
כל חילופי עונות מלוות לרוב במאפיינים ייחודים המרמזים לנו על התקופה החדשה. לדומה, השלכת בסתיו, השקדיה באביב, הגשמים של החורף והחמסינים של הקיץ. אינדיקטור נוסף להגעת החורף הוא הגעתו של הקרמבו לחנויות. אם אתם מחפשים מתכון לקינוח מושלם לחורף שמשלב קרמבו בצורה המפתיעה ביותר, יש לכם מזל. המתכון הבא יעזור לכם להכין עוגת קרמבו מפנקת מלאה במוס גבינה אוורירי וטעים. בסיס שוקולד פאדג'י, קרם וניל וגנאש שוקולד קרמי - דור משה עם מתכון שחובבי הקרמבו הולכים להשתגע עליו. מושלם לחנוכה וחודשי החורף, אך לא רק, בהחלט ניתן להכין אותו בכל שאר תקופות השנה.