שבלול חלה במילוי גבינות – לחג, לקטנים ולגדולים | השף הלבן

שבלול חלה במילוי גבינות

אין כמו חלה טרייה, במיוחד כשהיא משודרגת בגבינות טעימות. קבלו את המתכון של רחלי קרוט לחלה בצורת שבלול במילוי גבינות, שום ועגבניות צרובות. נהדר לארוחת שבועות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

לבצק:
  • 2/1 3 כוסות (500 גרם) קמח מנופה - מומלץ קמח חלה
  • 30 גרם שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 1 ו-1/3 כוסות (320 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית מלח
לקונפי שום:
  • 20-25 שיני שום קלופות
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף עלי רוזמרין או טימין טריים (לא חובה)
לעגבניות הצרובות:
  • 3 כפות שמן זית
  • כ-40 (400 גרם) עגבניות שרי חצויות
  • עלים מ-3 ענפי טימין
למלית הגבינות:
  • 2/3 חבילה (150 גרם) חמד פיראוס 5% או 16% מפוררת
  • 1/3 גביע (100 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% מגוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל "קולקשן" או גאודה "עמק" מגוררת
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1/2 כפית פלפל שחור
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
גודל תבנית: 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: שמים בקערת מערבל עם וו לישה את המרכיבים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים ומתפיחים במשך כשעה בטמפרטורת החדר (ואפשר עד 12 שעות במקרר) עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

      הקונפי: שמים בסיר את שיני השום, שמן הזית והטימין ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות עד שהשום רך מאוד. מצננים, מעבירים לצנצנת ושומרים סגור במקרר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    העגבניות: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים טימין ועגבניות כשהצד החתוך כלפי מטה, וצורבים על להבה בינונית 6-8 דקות עד שהן רכות (לא מערבבים).

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 04.

    מלית הגבינות: מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיביה, פרט לפלפל השחור.

  • 05.

    הרכבה ואפייה: מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבניות. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, טופחים עליו קלות להוצאת האוויר וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ, מפזרים מחצית מכמות הגבינה, קונפי השום והעגבניות הצרובות, ומתבלים במעט פלפל שחור. מגלגלים לרולדה הדוקה וחוצים אותה לאורכה. מניחים שני חצאים בכל תבנית כשהצד הפתוח כלפי מעלה, בצורת שבלול (בצורה מעגלית מהדפנות פנימה). מברישים בביצה ואופים 25-30 דקות עד שהמאפים מזהיבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)