עוגת וניל שכבות עם קרם מסקרפונה וקונפיטורת פירות יער – 3 שכבות של עונג
מתכון לשלוש שכבות של עונג: עוגת טארט בטעם וניל, מעליה קרם מסקרפונה עשיר ולציפוי קונפיטורת פירות יער עסיסית. מתכון נהדר לאירוח אבל לא רק
המרכיבים ל10:
- 3 ביצים
- 1 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס קונפיטורת פירות יער
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים בקערה עמוקה את החמאה והביצים כ- 3 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים לקערה את השמנת להקצפת קרם וניל ומקציפים לתערובת תפוחה.
-
03.
מקפלים אל התערובת את הקמח התופח ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר
-
04.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 35 דקות או עד הזהבת העוגה. בסיום, מוציאים מהתנור ומצננים את העוגה בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
05.
בקערה חדשה מקציפים לקרם יציב את השמנת עם המסקרפונה ואבקת הסוכר.
-
06.
מעבירים כרבע מהקרם לשקית זילוף ושומרים בקירור לקישוט.
-
07.
פורסים את העוגה לשני חלקים שווים.
-
08.
מורחים על הבסיס קונפיטורת פירות יער ומעל את קרם המסקרפונה ומניחים מעל את שכבת העוגה השנייה.
-
09.
על שכבת העוגה הנוספת מורחים שוב קונפיטורה וממזלפים את הקרם הנותר, שומרים בקירור עד להגשה.