פאי רועים צמחוני עם תפוחי אדמה ופטריות
ארוחת צהריים צמחונית בקלי קלות! ככה תכינו פאי רועים עשיר עם פטריות וגבינות במקום בשר. ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: אינס ואפיק
המרכיבים ל6:
- 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים
- 1 בצל קצוץ
- 1.5 כוסות של פטריות שמפיניון קצוצות
- 250 מ"ל שמנת לבישול 10%/15% "השף הלבן"
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט אגוז מוסקט
- 3 כפות שמן זית
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 כוס ירק קצוץ – פטרוזיליה / כוסברה
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת מניחים שמן זית ובצל, מוסיפים חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ופפריקה ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והירק הקצוץ ומסירים מהאש.
-
02.
מסדרים את תכולת המחבת בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
-
03.
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים בקערה לפירה חלק.
-
04.
מחממים את השמנת לבישול עם חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל ואגוז מוסקט.
-
05.
שופכים את השמנת החמה על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים לתערובת פתיתי מוצרלה ומערבבים היטב.
-
07.
מורחים את תערובת תפוחי האדמה על הפטריות ואופים כ- 30 דקות עד השחמה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים