מאפה פילו בשמל ובטטות
מאפה נהדר לארוחת הערב או לאירוח. ככה תכינו בקלות מאפה שכבות פילו פריך במילוי בטטות, רוטב בשמל וגבינות שיקצור הרבה מחמאות

המרכיבים ל 6:
- חבילת עלי פילו "מעדנות", מופשרת לפי ההוראות שעל האריזה
- 3 בטטות גדולות מבושלות ומעוכות
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס בצל ירוק
- שמן תרסיס שמן שימון העלים
- ביצה טרופה
- כף חלב "תנובה"
- 20 גרם חמאה תנובה
- 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח ובוחשים לעיסה.
-
02.
מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.
-
03.
מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש ומצננים.
-
04.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המליתיחד עם הרוטב שהכנו
-
05.
על משטח העבודה מניחים עלה פילו ומשמנים מעט, מניחים שורת מלית לרוחבו ומגלגלים לגליל מהודק.
-
06.
מניחים את הגליל בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים המלית. חשוב לוודא שגלילי הבצק צמודים אחד אל השני בתבנית.
-
07.
מצפים את המאפה בביצה טרופה בחלב.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלת כ- 25-30 דקות עד להשחמה.• הערה ניתן באותה הצורה להרכיב שבלול משפחתי או שבלולים אישיים.
טיימר מופעל