סלט עם פריקה, חומוס, גזרים, בולגרית ובצלים צלויים | השף הלבן

סלט של פריקה, חומוס, גזרים ובצלים צלויים ובולגרית ברוטב יוגורט-טחינה

ארוחה עשירה בטעמים שמשלבים דגן, קטניה, ירקות וגבינה בולגרית עם רוטב יוגורט טחינה בחמצמצות עדינה.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט של פריקה, חומוס, גזרים ובצלים צלויים ובולגרית ברוטב יוגורט-טחינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 כוס פריקה
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 5 גזרים קלופים
  • 2 בצלים סגולים קלופים
  • 2 כפיות תימין או אורגנו או זעתר מיובשים
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס חומוס "סנפרוסט", מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה
  • 200 גרם בולגרית "פיראוס", מפוררת או חתוכה לקוביות
לרוטב:
  • 1/4 כוס טחינה
  • 1/4 כוס יוגורט "תנובה"
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית קליפת לימון או ליים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים פריקה ומלח בסיר עם מים רותחים, מבשלים (כמו פסטה) 12-15 דקות עד שרך אך נגיס ומסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מעבירים לקערה עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים

  • 03.

    חותכים את הגזרים  לטבעות בעובי 1 ס"מ ומפזרים בתבנית מרופדת נייר אפיה. חותכים את הבצלים לפלחים ומפזרים בתבנית.

  • 04.

    בוזקים תימין, שמן זית, מלח פלפל וצולים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 25 דקות עד שהירקות רכים וזהובים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    שמים במעבד מזון (או כותשים את השום וטורפים ידנית) את מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק. מוסיפים מים עד שמגיעים לדרגת סמיכות רצויה.

  • 06.

    שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט.

  • 07.

    יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.