מקלובה טופו - ארוחה טבעונית נהדרת בסיר אחד! | השף הלבן

מקלובה טופו

מתכון למנה חגיגית מרשימה שתמיד מצליחה בגרסה הטבעונית עם טופו והמון ירקות

מאת: אריאל בן חמו
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקלובה טופו
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים ל 8:

  • 1 חבילת טופו בטעם טבעי "תנובה" חתוך לקוביות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
לאורז:
  • 3 כוסות אורז בסמטי
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
לירקות:
  • 1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
  • 1 חציל בינוני פרוס בעובי 1/2 ס"מ
  • 3-4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים היטב את האורז ומשרים שעה במים, מסננים ושוטפים היטב.

  • 02.

    מחממים תנור ל – 190 מעלות ומפזרים את פרוסות תפוחי האדמה, החצילים ופרחי הכרובית על תבניות תנור עם נייר אפייה ומורחים אותם במעט שמן זית. אופים כ- 25-35 דקות או עד שהירקות מתרככים ומעט משחימים בקצוות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 03.

    במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים תבלינים וטופו ומטגנים כ -5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מרכיבים את המקלובה: חותכים עיגול נייר אפייה ומרפדים את תחתית הסיר.

  • 05.

    מעליו מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהם את החצילים ואז מפזרים את הכרובית והטופו.

  • 06.

    מערבבים את האורז עם התבלינים ושמים מעל לכל הירקות.

  • 07.

    מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מחממים תנור ל – 160 מעלות ואופים במשך שעה וחצי. מצננים לחלוטין והופכים.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.