מקלובה טופו
מתכון למנה חגיגית מרשימה שתמיד מצליחה בגרסה הטבעונית עם טופו והמון ירקות

המרכיבים ל 8:
- 1 חבילת טופו בטעם טבעי "תנובה" חתוך לקוביות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית כמון
- 3 כפות שמן זית
- 3 כוסות אורז בסמטי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- 1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
- 1 חציל בינוני פרוס בעובי 1/2 ס"מ
- 3-4 תפוחי אדמה פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים היטב את האורז ומשרים שעה במים, מסננים ושוטפים היטב.
-
02.
מחממים תנור ל – 190 מעלות ומפזרים את פרוסות תפוחי האדמה, החצילים ופרחי הכרובית על תבניות תנור עם נייר אפייה ומורחים אותם במעט שמן זית. אופים כ- 25-35 דקות או עד שהירקות מתרככים ומעט משחימים בקצוות.
טיימר מופעל
-
03.
במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים תבלינים וטופו ומטגנים כ -5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מרכיבים את המקלובה: חותכים עיגול נייר אפייה ומרפדים את תחתית הסיר.
-
05.
מעליו מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהם את החצילים ואז מפזרים את הכרובית והטופו.
-
06.
מערבבים את האורז עם התבלינים ושמים מעל לכל הירקות.
-
07.
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים 30 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מחממים תנור ל – 160 מעלות ואופים במשך שעה וחצי. מצננים לחלוטין והופכים.