מניפות תפוחי אדמה וטופו מתובל בסגנון פרובנס | השף הלבן

מניפות תפוחי אדמה וטופו מתובל בסגנון פרובנס – ארוחה טבעונית לכל המשפחה

טופו קראנצ'י בשילוב תפוחי אדמה – ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות ותתאים לכל המשפחה!

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל 6:

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
  • 300 גרם (1 קובייה) טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
  • 5 כפות שמן זית
  • 6-8 שיני שום, עם הקליפה
  • 1/4 חבילה ענפי תימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
הגשה:
  • סלט ירוק קטן

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ומשמנים.

  • 02.

        חותכים את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה כמעט עד הסוף, עד 1/2 ס”מ לפני שמגיעים לתחתית.

  • 03.

        מסננים את הטופו, מייבשים בעזרת מגבות נייר וחותכים למלבנים דקים.

  • 04.

        פותחים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים בפרוסות הטופו.

  • 05.

        שמים את תפוחי האדמה לתוך התבנית, מברישים היטב בשמן זית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מסדרים מסביב את שיני השום המעוכות וענפי תימין.

  • 06.

        מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

        מורידים את נייר הכסף, מברישים את תפוחי האדמה קלות ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים, והטופו נהיה קראנצ'י ושחום.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

        מגישים מיד בליווי סלט ירוק קטן. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.