מקלוני פסטו או פפריקה ופרמזן בליווי גבינת שמנת
מתכון פשוט להכנה למקלות פריכים מבצק עלים. רעיון מושלם למסיבת קוקטייל או קבלת פנים, או כשרוצים להרשים במיוחד. את המקלות מגישים בליווי מטבל גבינת שמנת וירקות.
המרכיבים ל 25 יחידות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 4 כפות פסטו "אוליביה"
- 50 גרם גבינת גבע-פרמזן קולקשן, מגוררת דק
- 1 ביצה טרופה
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- מעט אבקת שום יבש
- 50 גרם פרמזן קולקשן מגורר דק
- 1 ביצה טרופה
- שומשום (לא חובה)
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
-
02.
פורסים את הבצק על קרש חיתוך גדול, עדיין עם הניילון.
-
03.
מורחים על חציו פסטו על הבצק בשכבה דקה ומפזרים פרמזן.על החצי השני של הבצק:
-
04.
מפזרים פפריקה ושום על הבצק ועליהם מפזרים פרמזן.
-
05.
מקררים את הבצק עם התוספות במקפיא כ-10 דקות כדי שיהיה קר מאד.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים מהמקפיא בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרצועות ברוחב
-
07.
5 ס"מ.
-
08.
מרימים כל רצועה, מסובבים אותה בצורת בורג ומניחים על התבנית (לא נורא אם קצת נופל לצדדים), אין צורך לשמור על רווחים גדולים.
-
09.
בעזרת מברשת מורחים בעדינות ביצה על כל מקל ומפזרים שומשום אם רוצים.
-
10.
אופים כ15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים ומשחימים בקצוות.
טיימר מופעל
-
11.
מגישים לצד גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני.נשמר בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים.