כנאפה משמשים וקרם גבינה | השף הלבן

כנאפה משמשים, קרם גבינה ופיסטוק בסירופ דבש

קינוח חמצמץ-מתוק שמשלב פריכות של אטריות קדאיף עם קרם גבינת יוגורט. העבודה עם אטריות קדאיף קלה – שווה להכיר ולאמץ אותן כבסיס לקינוחים קרמיים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כנאפה עם משמשים וקרם גבינה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8 מנות:

  • 150 גרם אטריות קדאיף
  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 8 משמשים משומרים בסירופ
לקרם גבינת יוגורט:
  • 1 מיכל גבינת שמנת על בסיס יוגורט "פיראוס"
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן" מוקצפת
  • 4 כפות אבקת סוכר
לסירופ דבש:
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • להגשה: פיסטוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים תבנית בנייר אפיה ומחממים תנור ל 170 מעלות. מפזרים את האטריות בתבנית

  • 02.

    בשכבה אחידה. מזלפים עליהן חמאה, מערבבים ומפזרים בתבנית כך שהן נפרדות זו מזו. אפשר

  • 03.

    לקרוע את הרצועות הארוכות. אופים כ 15 דקות עד הזהבה. מצננים ומפוררים מעט.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מקציפים

  • 05.

    גבינה, שמנת ואבקת סוכר לקרם יציב. מערבבים דבש ומים רותחים עד שהדבש נמס והנוזל

  • 06.

    אחיד.

  • 07.

    מרכיבים: שמים בכל כוס הגשה בשכבות: חופן שערות קדאיף, 2 כפות קרם גבינה, משמשים,

  • 08.

    שערות, כף קרם גבינה, שערות קדאיף ופיסטוק. מזלפים סירופ דבש ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)