מאפה פילאס אלגנטי בצורת כתר ממולא בגבינות ותרד | השף הלבן

בורקס כתר במילוי גבינות ותרד

מאפה להיט יפיפה על בסיס בציק פילאס במילוי גבינות ותרד

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילאס בצורת כתר עם גבינות ותרד
צילום: שני בריל

המרכיבים ל 6-8 מנות:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 200 גרם ריקוטה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק כגון "עמק"
  • 100 גרם פטה או בולגרית "פיראוס"
  • 2 כפות חמאת "תנובה" או שמן זית
  • 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (לוחצים עם הידיים עד שאין הנוזלים)
  • 1 ביצה L – להברשה
  • 2 כפות שומשום – לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

      מערבבים היטב בקערה גבינת ריקוטה, צהובה ובולגרית.

  • 02.

      פורסים את הבצק על נייר אפייה שמונח על משטח עבודה כשהחלק הארוך צמוד אליכם. מורידים 1/3 מהרוחב של הבצק כדי שיהיה קצת פחות רחב.

  • 03.

      חותכים רצועות אלכסוניות בצידי הבצק בעובי

  • 04.

    5 ס"מ ומקפידים להשאיר באמצע פס בצק בעובי 6 ס"מ.

  • 05.

      מניחים את מילוי הגבינות באמצע הבצק, לאורכו, ומניחים מעל תרד חלוט.

  • 06.

    סוגרים מעל עם רצועות הבצק כמו צמה. בצורת שתי וערב.

  • 07.

      מגלגלים את הצמה שנוצרה לצורה עגולה, עם חור באמצע, ומהדקים ביחד את 2 הצדדים.

  • 08.

      מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומעבירים לתבנית תנור עם נייר האפייה בתחתית.

  • 09.

      אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהמאפה זהוב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.