בורקס כתר במילוי גבינות ותרד
מאפה להיט יפיפה על בסיס בציק פילאס במילוי גבינות ותרד

המרכיבים ל 6-8 מנות:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 200 גרם ריקוטה
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק כגון "עמק"
- 100 גרם פטה או בולגרית "פיראוס"
- 2 כפות חמאת "תנובה" או שמן זית
- 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (לוחצים עם הידיים עד שאין הנוזלים)
- 1 ביצה L – להברשה
- 2 כפות שומשום – לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב בקערה גבינת ריקוטה, צהובה ובולגרית.
-
02.
פורסים את הבצק על נייר אפייה שמונח על משטח עבודה כשהחלק הארוך צמוד אליכם. מורידים 1/3 מהרוחב של הבצק כדי שיהיה קצת פחות רחב.
-
03.
חותכים רצועות אלכסוניות בצידי הבצק בעובי
-
04.
5 ס"מ ומקפידים להשאיר באמצע פס בצק בעובי 6 ס"מ.
-
05.
מניחים את מילוי הגבינות באמצע הבצק, לאורכו, ומניחים מעל תרד חלוט.
-
06.
סוגרים מעל עם רצועות הבצק כמו צמה. בצורת שתי וערב.
-
07.
מגלגלים את הצמה שנוצרה לצורה עגולה, עם חור באמצע, ומהדקים ביחד את 2 הצדדים.
-
08.
מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומעבירים לתבנית תנור עם נייר האפייה בתחתית.
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהמאפה זהוב.
טיימר מופעל