מתכון לפרפה טחינה עם שברי שקדים מקורמלים ורוטב טופי
קינוח נטול גלוטן נפלא של פרפה חלבה מרענן המשודרג בשכבת פריכה של שקדים מקורמלים ורטוב טופי מתוק.
המרכיבים ל6:
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
- 2 ביצים בגודל L
- 1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 5-4 כפות (75-60 מ"ל) טחינה גולמית
- נייר פרגמנט
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 5 כפות (75מ"ל) מים
- 1 כוס (100 גרם) שקדים לא קלויים, פרוסים או שלמים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים בניילון נצמד על התחתית והדפנות שלה.
-
02.
להכנת הפרפה: טורפים ומחממים את הביצים, הוניל, הסוכר והחלמונים בתוך קערה שניצבת מעל סיר מים רותחים (בן מארי). כשהתערובת מסמיכה לאחר כ-10 דקות מורידים מהאש ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה. מוסיפים את הטחינה מעט לפני סיום ההקצפה ומסיימים את ההקצפה.
-
04.
מקפלים פנימה בעדינות את קרם הביצים המצונן. מניחים בתבנית עם הניילון, מכסים בניילון ומקפיאים למשך 12 שעות או לילה.
-
05.
להכנת השקדים: מרתיחים במחבת את הסוגר והמים, מערבבים מעט ליצירת סירופ זהוב.
-
06.
מוסיפים את השקדים ומצפים אותם תוך ערבוב בסירופ הסוכר.
-
07.
מעבירים את השקדים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בשכבה דקה.
-
08.
מצננים, שוברים לחתיכות בגודל הרצוי ושומרים אותן בקופסה סגורה.
-
09.
להכנת הרוטב: ממיסים את הסוכר על אש נמוכה ללא ערבוב. בו בזמן מרתיחים את השמנת בסיר קטן. כשהסוכר נמס ומזהיב מוסיפים פנימה בעדינות את השמנת ומערבבים ליצירת רוטב אחיד. מצננים.
-
10.
להגשה: מוציאים את הפרפה מהתבנית, חותכים ומגישים בקערות אישיות עם רוטב טופי ושקדים.
-
11.
בתאבון!