עוגת גלידה עם פירות יער | השף הלבן

עוגת גלידה עם פירות יער

הקינוח המושלם לערב חג! בואו ללמוד להכין עוגת גלידה עם 5 שכבות צבעוניות

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גלידה פירות יער
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל45:

לגלידת פירות היער:
  • 1/3 שקית (100 גרם) תערובת פירות יער קפואים סנפרוסט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן", קרה מאוד
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן", בטמפ' החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף רום או ברנדי
  • 1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
לג'לי פירות היער:
  • 1 כפית (5 גרם) ג'לטין
  • 4 כפיות (20 מ"ל) מים
  • 2/3 שקית (200 גרם) תערובת פירות יער קפואים סנפרוסט
  • 1/2 2 כפות (30 גרם) סוכר
לגלידת המסקרפונה:
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן, קרה מאוד
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן", בטמפ' החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף רום או ברנדי
  • 1/2 פחית (200 גרם) חלב מרוכז ממותק
לבסיס:
  • 1/2 חבילה (100 גרם) בישקוטים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה 3%
לקישוט:
  • פירות יער טריים
גודל תבנית: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    גלידת פירות היער: מרפדים את התבנית בניילון נצמד. טוחנים את פירות היער במעבד מזון למחית אחידה. מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה ותמצית הווניל לקרם אחיד ויציב. מוסיפים את הרום והחלב המרוכז ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. מוסיפים את מחית פירות היער ומקפלים לתוך הבלילה. יוצקים לתבנית, מכסים ומקפיאים במשך כשעה, עד להתייצבות קלה.

  • 02.

    ג’לי פירות היער: שמים את הג’לטין והמים בקערית קטנה ומשהים כמה דקות, עד לספיחת הנוזלים. בינתיים טוחנים את פירות היער במעבד מזון למחית אחידה. שמים בסיר את מחית פירות היער והסוכר ומביאים לרתיחה (חשוב שהסוכר יימס לחלוטין). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב. מצננים כ-15 דקות בטמפר' החדר. יוצקים את הג'לי על שכבת גלידת פירות היער, מכסים ומקפיאים כשעה, עד להתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    גלידת המסקרפונה: מקציפים במיקסר את השמנת, הגבינה ותמצית הווניל לקרם אחיד ויציב. מוסיפים את הרום והחלב המרוכז ומקפלים בעדינות לבלילה אחידה. יוצקים על הג’לי, מיישרים ומעבירים למקפיא.

  • 04.

    הבסיס: טובלים את הבישקוטים בחלב ומסדרים על גלידת המסקרפונה. מכסים ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות לפני שמגישים.

  • 05.

    הקישוט וההגשה: הופכים את התבנית בזהירות על צלחת הגשה. מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את הניילון הנצמד. מקשטים בפירות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(7)