שיפודי דג בתיבול הודי – לארומה הודית ממכרת | השף הלבן

שיפודי דג בתיבול הודי

השנה מגוונים! בואו להכין שיפודי דג לבחירתכם, מושרים במשרה בארומה הודית מפתה

מאת: רותם ליברזון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שיפודי דג בתיבול הודי
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

לשיפודים:
  • 1 בצל סגול, פרוס גס
  • 1 לימון או ליים, פרוס גס
  • 1 ק"ג פילה דג לבן, כמו לברק, בר ים או לוקוס, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
למרינדה:
  • 2 גביעים (300 גרם) יוגורט עזים פיראוס
  • 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית – להשיג בחנויות תבלינים)
  • 1 כפית שבבי צ'ילי אדום יבש
  • אפשרות: 2 כפיות טיקה טנדורי (תערובת תיבול הודית – להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • מלח
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג במשך שעתיים לפחות.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת, ונועצים ביניהן, לסירוגין, פרוסות בצל סגול וליים. מניחים בתבנית וצולים כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים 3-2 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)