לזנייה בטטה וגבינות דלת קלוריות | השף הלבן

לזניה בטטה וגבינות דלת קלוריות

תתפלאו – אבל אפשר לאכול לזנייה טעימה ולשמור על המשקל! הנה מתכון ללזניית גבינות ובטטה שמכילה 290 קלוריות בלבד למנה, עם שילוב מיוחד של בזיליקום וגבינת כנען

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6:

  • 9 עלי לזנייה
למלית הבטטה:
  • 2 בטטות גדולות מבושלות ומרוסקות
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית שום גבישי
למלית הגבינות:
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1 ביצה
  • 1 שקית גבינת כנען "השף הלבן"
  • 1 כפית מלח
תוספות:
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    בקערה מערבבים יחד בטטות מבושלות עם קוטג', מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים יחד גבינת כנען, ביצה, מלח, בזיליקום קצוץ ובצל ירוק.

  • 04.

    הרכבת הלזנייה: בתבנית משומנת בתרסיס שמן מניחים 3 עלי לזניה, מעל חצי שכבה ממלית הבטטה ומעל עלי לזניה.

  • 05.

    מעל מפזרים ממלית הגבינות, סוגרים בשלושה עלי לזניה נוספים ומעל מלית בטטה ופרמזן.

  • 06.

    עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות, מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    לאחר צינון מחלקים ל-6 מנות ומגישים לצד סלט.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(12)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.