מתכון מניפות שייטל, חצילים ובטטה ברוטב טחינה | השף הלבן

מניפות שייטל, חצילים ובטטה ברוטב טחינה

מנה בשרית נהדרת. שילוב מוצלח במיוחד של טעמים ומרקמים היוצרים מנה מזינה, בריאה וטעימה מאוד

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מניפות שייטל, חצילים ובטטה ברוטב טחינה

המרכיבים ל 4 מנות:

  • ​4 אסקלופים (פרוסות) שייטל טרי "אדום אדום" (במשקל 150 גרם כל אחד)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית לצלייה
  • לחצילים:
  • 1 חציל
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ מלימון טרי
  • לבטטות:
  • 2 בטטות חתוכות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
  • 3 כפות דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
  • 4 גבעולי טימין העלים בלבד
  • כף סוכר חום1/2 כוס טחינה מוכנה לשימוש

הוראות הכנה:

  • 01.

  • 02.

    מכינים את האסקלופים ומשטחים לפרוסות דקות ככול האפשר בעזרת פטיש שניצלים.

  • 03.

    מתבלים את האסקלופים במלח ופלפל וחותכים כל אסקלופ ל –4 רצועות (לרוחב). מערבבים את שאר חומרי התיבול בקערה, מוסיפים את האסקלופים, מערבבים ומניחים בצד ל 15 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    עוטפים את החציל בניר כסף (שניים שלושה גלגולים) וסוגרים  את הקצוות. מניחים את החציל על הגז (על להבה בינונית) וכל 5 דקות מסובבים רבע סיבוב. לאחר 20 דקות החציל קלויי ומוכן. מקררים, מקלפים את קליפת החציל ומעבירים את התוכן לקערה.  

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מועכים מוסיפים שום, שמן זית מיץ לימון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 06.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 07.

    בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים למעט הסוכר, מוסיפים את עיגולי הבטטה ומערבבים היטב.

  • 08.

    מסדרים בתבנית את העיגולים בשכבה אחת שטוחה, מפזרים מעל את הסוכר (כמו מלח) ואופים כ- 30 דקות או עד שהבטטות רכות ושוליהן מזהבים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מחממים היטב מחבת כבדה לצליית בשר, משמנים במעט שמן  וצולים את הבשר כ- 2-3 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מניחים 4-5 עיגולי בטטה כמו פרח במרכז הצלחת, מעל מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבשר, מניחים כף מתערובת החציל במרכז, מזלפים מסביב רוטב טחינה ומקשטים בעלה קטן של פטרוזליה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.