מניפות שייטל, חצילים ובטטה ברוטב טחינה
מנה בשרית נהדרת. שילוב מוצלח במיוחד של טעמים ומרקמים היוצרים מנה מזינה, בריאה וטעימה מאוד

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 אסקלופים (פרוסות) שייטל טרי "אדום אדום" (במשקל 150 גרם כל אחד)
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 3 כפות סויה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 2 כפות שמן זית לצלייה
- לחצילים:
- 1 חציל
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ מלימון טרי
- לבטטות:
- 2 בטטות חתוכות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
- 3 כפות דבש
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות סויה
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
- 4 גבעולי טימין העלים בלבד
- כף סוכר חום1/2 כוס טחינה מוכנה לשימוש
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
מכינים את האסקלופים ומשטחים לפרוסות דקות ככול האפשר בעזרת פטיש שניצלים.
-
03.
מתבלים את האסקלופים במלח ופלפל וחותכים כל אסקלופ ל –4 רצועות (לרוחב). מערבבים את שאר חומרי התיבול בקערה, מוסיפים את האסקלופים, מערבבים ומניחים בצד ל 15 דקות בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
04.
עוטפים את החציל בניר כסף (שניים שלושה גלגולים) וסוגרים את הקצוות. מניחים את החציל על הגז (על להבה בינונית) וכל 5 דקות מסובבים רבע סיבוב. לאחר 20 דקות החציל קלויי ומוכן. מקררים, מקלפים את קליפת החציל ומעבירים את התוכן לקערה.
טיימר מופעל
-
05.
מועכים מוסיפים שום, שמן זית מיץ לימון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
-
06.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
-
07.
בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים למעט הסוכר, מוסיפים את עיגולי הבטטה ומערבבים היטב.
-
08.
מסדרים בתבנית את העיגולים בשכבה אחת שטוחה, מפזרים מעל את הסוכר (כמו מלח) ואופים כ- 30 דקות או עד שהבטטות רכות ושוליהן מזהבים.
טיימר מופעל
-
09.
מחממים היטב מחבת כבדה לצליית בשר, משמנים במעט שמן וצולים את הבשר כ- 2-3 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
10.
מניחים 4-5 עיגולי בטטה כמו פרח במרכז הצלחת, מעל מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבשר, מניחים כף מתערובת החציל במרכז, מזלפים מסביב רוטב טחינה ומקשטים בעלה קטן של פטרוזליה.