אזני המן במילוי תפוחי עץ וקרם קוקוס שקדים
אוזני המן מעולות, חגיגיות עם שילוב שטרם טעמתם. את התפוחים ניתן להחליף באגסים
המרכיבים ל16-20:
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
- 1/2 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים
- 2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנות של 1/2 סמ"ר
- 1 כף אבקת סוכר
- 1/4-1/2 כפית קינמון
- 1 כוס משקה קוקוס שקדים "תנובה"
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2.5 כפות סולת
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את המילוי: מחממים במחבת 1 כפית שמן ומקפיצים את קוביות התפוחים כדקה לריכוך קל. מוציאים לקערה ומערבבים עם אבקת סוכר וקינמון. מצננים.
-
02.
בסיר קטן מחממים את משקה הקוקוס שקדים עם סוכר וסוכר וניל עד סף רתיחה. מוסיפים סולת בהדרגה ומערבבים. ממשיכים לבשל ולערבב את שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש, מעבירים לקערה שטוחה ומצננים.
-
03.
שמים במעבד מזון את מרכבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. מכסים ומניחים ל 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מחלקים ל-2, מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. שמים בכל עיגול כפית ממילוי הסולת וכפית שטוחה מהתפוחים. מהדקים היטב ב-3 פינות ליצירת משולש. מעבירים לתבנית.
-
05.
אופים כ 25 דקות עד שהאוזניים מזהיבות. מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טיימר מופעל